САД: Самоубиство дјевојчице - није издржала стрес због короне

Срна
САД: Самоубиство дјевојчице - није издржала стрес због короне

ЛОС АНÐЕЛЕС - Тинејџерка из Калифорније извршила је самоубиство, како се претпоставља због тога што није могла да се избори са стресом у самоизолацији, уведеној да би се спријечило ширења епидемије вируса корона, који је само у САД однио 21.690 живота.

Јо Смит, стара 15 година, пронађена је објешена у стану у Стоктону, а како медији наводе, самоубиство је извршила због накупљеног стреса услед епидемије Ковида-19 и наредбе да сви морају да буду у кући.

Амерички медиј, па и Њујорк Пост, упозоравају родитеље да морају да обрате више пажње на дјецу како се сличне трагедије не би дешавале.

Медији наводе да је девојчицина мајка, Данијела Хунт, са којом је Јо живела, рекла да није нашла опроштајно писмо.

Данијела је казала да је радила све што је било у њеној моћи као родитеља и да зато је данас позвала све мајке и очеве да застану и посвете више пажње својој дјеци у овако екстремним временима.

Дјевојчица је била добар ученики и спортиста, а њен тренер Бил Флечер написао је Фејсбуку да та смрт треба да подстакне родитеље да комуницирају са дјецом о пандемији и вирусу корона.

Молим родитеље да не претпостављају да њихова дјеца могу лако да се носе са том кризом и да олако претпостављају да су добро, рекао је Флечер.

Он је навео да не може да замисли кроз шта је прошла Јо и указао да је њена самохрана мајка имала приватни угоститељски посао, радила је по наружбини, што у овим временима није могло да буде довољно.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана