Ријешите се болних менструација уз ове биљке

ГС
Foto: Image by congerdesign from Pixabay

Када дођу "они дани", често ни најјачи аналгетици не помажу! Али, зато су ту биљке, које вас својим љековитим својствима могу ослободити тих мучних менструалних болова.

Болови за вријеме менструације или менструални грчеви нису ријетки, а већина жена их искуси иако могу да буду различитог интензитета.

Акутни болови у трбуху уз главобољу, мучнину, повраћање и надутост најизраженији су првог дана менструалног циклуса, али могу да потрају и другог, трећег или четвртог. Познати биљни лијек је масирање трбушног подручја етеричним уљима камилице, јасмина, жалфије и геранијума што умирује грчеве и смањује болове, пише природнилијек.цом

Биљни чај припремљен од мјешавине малине, нане и матичњака даје одличне резултате у смањењу болова. Ђумбир је изврстан лијек против болних менструација, а од њега можете да направите чај или додате свјеже рендан у чајеве.

Кувајте неколико листова босиљка у води као да припремате чај. Требало би да попијете по једну мању шаљицу сваких сат времена током менструације. Да бисте поправили укус, можете да додате мало циметовог праха. Ако вам је тешко, пијте чај од босиљка због укуса - додајте босиљак у храну коју припремате. Слично дјеловање има и першун, преноси Новости.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана