Промјена времена: Ове здравствене проблеме можете очекивати

Срна
Промјена времена: Ове здравствене проблеме можете очекивати

Људи са ниским притиском се кад дува југо могу осјећати поспано и без енергије.

Треба се клонити већих физичких напора и пити више течности, јер ће то помоћи да се регулише крвни притисак.

За наредне дане метеоролози најављују пораст температуре и јужни вјетар који ће донијети доста кише. Југо може имати негативан утицај на расположење људи, а код неких изазвати и одређене тегобе. Јужни вјетар доноси људима нервозу, а што је вјетар бржи, то људи који су на њему лакше се могу потхладитИ.

Топли вјетрови код људи изазивају и депресију, али и агресивност. Ако патите због промјена времена, ситуацију вам може отежати и промјена притиска која отежава тегобе хроничним болесницима, посебно онима с болестима срца и крвних судова и људима које мучи крвни притисак.

Људи са срчаним тегобама или с болестима крвних судова кад дува југо чешће могу имати неуролошких проблема, односно током промјене времене чешће се могу јавити срчани или мождани удар. Иако се то чешће догађа за вријеме великих љетних врућина, него код зимских промјена времена, људи треба да буду опрезни, пише 24сата.хр.

Људи са ниским притиском се кад дува југо могу осјећати поспано и без енергије. Треба се клонити већих физичких напора и пити више течности, јер ће то помоћи да се регулише крвни притисак.

Код метеоропата се могу јавити одређене здравствене сметње. Неки од најчешћих симптома метеоропатије су:

несаница
немир
раздражљивост
напетост
деконцентрација
потиштеност или тјелесни умор
појачани хронични болови
необјашњив умор и слабост

Избјегавајте сваки већи напор и стрес и обвезно одвојите вријеме за опуштање и одмор. Туширајте се више пута на дан, наизмјенично топлом и хладном водом. Један од најчешћих савјета је прилагодити организам временским приликама, што значи да је добро бити на отвореном и пити најмање два литра течности дневно. Препоручује се и повећани унос витамина, односно више воћа и поврћа.

Да бисте отклонили или барем ублажили негативне посљедице које се могу појавити под утицајем временских прилика, немојте узимати љекове против болова него користите природне препарате. На примјер, чај од матичњака с медом врло је дјелотворан у борби против умора и главобоље.

Главобоље је могуће ублажити и масирањем чела, сљепоочица и врата уљем метвице. Против несанице и унутрашњег немира добар је чај од камилице и валеријане.

И на крају најједноставнији народни лијек, да бисте разбистрили главу на марамицу капните неколико капи уља лаванде, повремено марамицу принесите носу и удахните мирис лаванде.

Магнезијум ће поспјешити опуштање крвних судова. Претходна истраживања су показала да особе, које пате од мањка магнезијума у тијелу, чешће пате од главобоља. Магнезијум можете уносити путем исхране или суплемената, али је важно да се прије свега посавјетујете са љекаром.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана