Примијените технику 4-7-8 и заспаћете брзо, чак и када сте под стресом

ГС
Примијените технику 4-7-8 и заспаћете брзо, чак и када сте под стресом

Многи људи имају проблем са спавањем, али уз једну необичну тактику заспаћете лако и пробудићете се одморни.

Сан је неопходан за нормално функционисање организма, али понекад једноставно не можете заспати. Према истраживању фирме „Get Laid Beds“ која се бави производњом кревета, петини људи у Великој Британији потребно је 2-3 сата да утону у сан након што легну у кревет. Међутим, истраживање је показало да неке технике прије спавања могу значајно то да олакшају и омогуће да се пробудите одморни, уместо омамљени, пише „Ало жена“.

Докторка Дејзи Меј из компаније "Get Laid Beds" наводи да метода којом се користи за бољи сан јесте такорећи присиљавање организма да остане будан.

-Постоји фраза која ово описује, а то је такозвана парадоксална намјера, гдје изазивате себе да останете будни, што превари ум да заспи - објаснила је.

Она препоручује да легнете у кревет и да вам очи буду отворене. Потом је потребно да изговарате реченице, попут "немој да заспиш" или "нећу да заспим". Због тога би очни мишићи требало брзо да се уморе, па ћете постати поспани.

Остале методе које препоручује за борбу са несаницом јесте да пред спавање набројите све што треба да урадите, али обрнутим редослиједом. Истиче да ће вам то ослободити мисли брига.

Препоручује методу дисања 4-7-8, у којој је потребно да затворите уста и удишете кроз нос четири секунде, а затим задржите дах седам секунди. Потом је потребно да издахнете кроз уста и испустите ваздух уз звук у трајању од осам секунди. Понављајте све док не заспите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана