Препарат од само два јефтина састојка брише боре за две недjеље

GS
Foto: Unsplash

Након што прочитате овај чланак, бацићете своје скупе шампоне и лосионе и замијенити их кокосовим уљем. Постоји неколико једноставних третмана које морате покушати да искористите предности овог дивног уља.

Постоји изрека да не треба стављати на кожу ништа што не можемо да једемо. У свијету љепоте, кокосово уље је прави златни рудник, тврде љубитељи природне козметике, али и бројни стручњаци који истичу да овај дар природе заиста може да замијени скупе козметичке производе крцате хемикалијама.

Кокосово уље и сода бикарбона

Довољно је да их помјешате у размjери 1:1, а ако имате осjетљиво лице онда два дела кокосовог уља и један део соде бикарбоне.

Очистите лице, мјешавину, помјешану тако да д‌јелује као паста, нанесите на лице кружним покретима. Оставите маску пет минута и затим је сперите млаком водом.

Ако ово будете радили три пута недељно, наводно ћете убрзо, већ након три недеље, примијетити да су боре много мање.

Ова маска ће вам такође ријешити проблем са акнама и митисерима, а кожа ће вам сијати.

Дакле, да бисте се подмладиле за пет година, како тврде жене по друштвеним мрежама које су је пробале, потребна су вам само два састојка, сода бикарбона и кокосово уље.

Незамјењив је као састојак у кремама, пастама за зубе, дезодорансима, кремама за сунчање, затим као уље за масажу, лосион за тело, нежни, хидратантни пилинг, средство за чишћење лица и скидача шминке, као и регенератор који дубински храни косу.

Третман прије спавања

Ово је оно што треба да радите свако вече прије него што одете у кревет. Узмите мало кокосовог уља и загријејте га у рукама. Када је у течном облику, утрљајте га у лице. Можете га оставити 30-60 минута. Када будете спремни за уклањање, навлажите пешкир топлом водом и очистите лице.

За целулит

Целулит је за многе жене тешко излијечити. Кокосово уље је једноставно најбоље рјешење. Узмите кашику кокосовог уља, загрејте, па додајте кашику меда. Затим нанесите на кожу и оставите пола сата до сат времена.

За суве руке

Вероватно можете да претпоставите шта морате да урадите. Узмите велику количину уља, загрејте га и добро утрљајте руке. Замастиће вам руке, ако немате времена за паузу од сат времена, можете набавити гумене рукавице.

За косу

Ово захтева највише посла, али вреди. Отопите око једне кашике кокосовог уља, након што се отопи нанесите на косу и кожу главе. Одвојите време за темељну масажу. Ако имате пуно косе, можда ће вам требати мало више. Оставите кокосово уље на коси до 2 сата. Што дуже то боље.

Пилинг тијела

Растопите 1/2 шоље кокосовог уља и прелијте га шољом смеђег шећера или соли и добро промјешајте. Такође можете додати неколико капи свог омиљеног етеричног уља или екстракта ваниле у природни пилинг који дубоко хидрира кожу.

Лосион за тијело

Девичанско кокосово уље побољшава хидратацију коже и смањује губитак влаге код екстремно суве коже и може замијенити скупе лосионе за тијело. Утрљајте уље кружним, масирајућим покретима.

За лице

Што се тиче кокосовог уља као главне креме за лице, велика већина људи воли ово уље, кажу да им је кожа нахрањена и глатка, уље има природни заштитни фактор 4 и природни витамин Е против старења, текстура је лагана, брзо се упија, немасног сјаја и дивног мириса, преноси НајженаАло.

 Међутим, за неке који имају свјетлију и осјетљивију кожу, кокосово уље за лице може бити претешко и зачепити поре, па радије користе схеа или схеа путер, уље јојобе, арганово, бадемово или маслиново уље. Ако имате осетљиву кожу, експериментишите сами и видите шта вам одговара...

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана