Прекријте сиједе без фарбања са овом намирницом из кухиње

GS
Foto: Facebook

Године и генетика узрокују појаву сиједих власи, али можете да их сакријете природним путем. Појава сиједих власи је природан процес који се дешава с годинама. Ако сте од оних људи којима се то не допада, умјесто да користите вјештачке боје за косу, отарасите се сиједих помоћу намирницама које имате у кући.

Дајемо вам рецепте који успоравају њихову појаву и враћају природну боју ваше косе.

Љуске од кромпира

Ољуштите шест кромпира и ставите љуске у пола литра воде. Кувајте док не добијете гушћу течност. Оставите да се охлади и проциједите у чинију. Сипајте течност на косу и добро трљајте. Понављајте док не потрошите све. Послијр тога немојте да испирате косу водом. Састојци из кромпира ће обојити сиједе власи. Понављајте два пута седмично и имаћете дивну косу.

Црни чај

Скувајте 250 мл воде са двије кашике сувог црног чаја и једном кашичицом соли. Оставите да се охлади па исперите опрану косу и оставите је да се осуши. Користите црни чај док сиједе не нестану. У њему се налази кофеин који враћа природну боју косе, подстиче њен раст, јача власи и даје им сјај.

Уље бадема и лимун

Помијешајте уље бадема и сок од лимуна у сразмери два напрема три и утрљајте у тјеме главе. Оставите да стоји пола сата па исперите. У бадемовом уљу се налази Е витамин који храни коријен косе и успорава појаву сиједих. Сок од лимуна даје коси сјај и повећава волумен, а што је још важније – подстиче њен раст.

Сок од лука

Помијешајте три кашике сока од црног лука, једну кашику сока од лимуна и једну кашику маслиновог уља. Умасирајте у кожу главе, оставите да стоји пола сата, па исперите. Ово је веома ефикасан начин за фарбање сиједе косе, а лук подстиче и њен раст. Захваљујући соку од лимуна и маслиновом уљу, биће мека и сјајна.

Бојење бибером

Да бисте добили црну боју косе, употребите бибер. Помешајте по кашику мљевеног црног бибера и сока од лимуна са пола шоље јогурта. Добро измијешајте да се састојци сједине и утрљајте у кожу главе. Оставите да стоји један сат, па исперите. Бибер ће обојити косу, а јогурт ће је опоравити. Поновите три пута седмично и коса ће бити мека и сјајна, а без сиједих.

Сјеме пискавице

У тави загријте пола шоље кокосовог уља да прокључа. Затим додајте четвртину шоље сјемена пискавице и пржите десетак минута. Оставите да се охлади. Извадите сјеме, а уље ставите у теглу. Узмите двије кашике и утрљајте у коријен косе увече и оставите да стоји цијелу ноћ. Ујутру оперите косу шампоном. Сјеме пискавице садржи лецитин и аминокиселине које успоравају појаву сиједих. Овај поступак можете да поновите сваки пут кад треба да оперете косу, преноси "Najžena.alo.rs"

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана