Прављење хљеба један од најбољих начина за рјешавање стреса у доба короне

Танјуг
Прављење хљеба један од најбољих начина за рјешавање стреса у доба короне

ЛОНДОН - Пандемија корона вируса приморала је милионе људи да остану код својих кућа, а прављење хљеба постало је један од најбољих начина да се ријеше стреса, пише Гардијан.

Карл Анхалт, наставник математике из Њујорка годинама није правио хлеб, али је, пошто је остао у у свом стану за вријеме карантина, почео да размишља о хљебу.

Он је за Гардијан испричао да му спремање хране помаже да се осјећа продуктивним и да се лакше носи са стресом, као и да ублажи анксиозност.

Лист пише да је забиљежен мањак квасца у супермаркетима у Великој Британији и САД, а да добављачи квасца оцјењују да је тренутна потражња "без преседана".

Осим тога, и Гугл је недавно показао да је питање које се све чешће поставља како се пече хлеб, а најчешће питање је било како направити хљеб без квасца.

Психолози су почели да истражују кување као терапеутски алат који помаже људима који пате од депресије и тјескобе, а истраживање из 2016, објављено у часопису "Позитивна психологија", сугерише да су људи који се често упуштају у мале и креативне пројекте опуштенији и срећнији, наводи Гардијан.

Кен Форкиш, власник пекаре у Портланду каже да људи желе да имају свјеж хљеб јер настоје да избегну одлазак у продавнице.

Он такође наводи да је затвореност у кућама подстакла бројне пекаре да испробају ствари које пре нису, као што је, на пример, кисело тесто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана