Поврће које помаже у бржем губитку килограма, требате их свакодневно јести

Г.С.
Foto: Илустрација

Укључивањем поврћа у свакодневну исхрану, помоћи ће вам да брже изгубите килограме и смањити масне наслаге на стомаку.

Но, поједине врсте поврћа могу додатно убрзати тај процес.

Поврће је познато по томе што садржи мало калорија, а много влакана који вас заправо дуже држе ситима, преноси Кликс.

Мрква

Мрква је изврстан извор витамина А, каротеноида и других антиоксиданса који помажу у смањењу масноће у организму, убрзавају мршављење и помажу у спрјечавању здравствених проблема повезаних с претилошћу. Можете јести свјежу као додатак салатама, кухану као додатак варивима или је испећи уз кромпир и батат.

Грах

Истраживања показују да редовна конзумација граха може смањити ризик од претилости, јер он обилује топивим влакнима, која се боре против упала и спрјечавају накупљање сала на трбуху. Такође, помаже у одржавању стабилног нивоа шећера у крви, познатог фактора, који придоноси прекомјерној тежини.

Шпароге

Шпароге су нискокалорично поврће које је препуно топивих и нетопивих влакана, што помаже у дуготрајној ситости и смањеном грицкању између оброка. Потиче пробаву и метаболизам, што је неопходно за учинковито сагоријевање масти. Шпароге су такође богате разним минералима, укључујући калциј, жељезо, цинк, магнезиј, бакар и калиј.

Паприке

Паприке су богате храњивим тварима, а садрже мало калорија, повећавају осјећај ситости након оброка и помажу у сузбијању преједања. Њихов садржај влакана и спој капсаицин доприносе учинковитости мршављења и помажу у смањењу масних наслага на стомаку.

Брокули

Брокули садржи фитохемикалије, снажне антиоксидансе који помажу у смањењу тјелесне масноће. Осим тога, пуна је влакана, минерала и витамина, који имају бројне бенефите за организам. Једна порција брокуле доноси значајне количине витамина Б2, Б6, Ц, К, као и фосфора, магнезија, протеина и омега-3 масних киселина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана