Помоћу овог састојка ријешите се висцеларне масноће

ГС
Помоћу овог састојка ријешите се висцеларне масноће

Иако се не савјетује јести премасну храну и превише угљикохидрата, откривено је да јабучни оцат помаже у губитку висцералне масноће која се прва топи кад се почне мршавјети.

Стручњаци иначе јабучни оцат препоручују као помоћ при мршављењу, а неке су студије показале да смањује и висцералну масноћу.

Уз то, бројна су истраживања показала да може повећати осјећај ситости, што води до тога да особа се једе мање калорија и сагоријева више сала на трбуху.

Према једном истраживачком раду, узимање јабучног оцта уз оброк богат угљикохидратима доводи до појачаног осјећаја ситости, због чега су учесници током остатка дана појели 200-275 калорија мање него кад га нису пили.

Надаље, студија на 175 претилих особа показала је да је дневна конзумација јабучног оцта довела до смањења масноће на трбуху и губитка тежине.

Колико јабучног оцта треба пити?

Они који су у студији дневно пили једну кашику оцта у три су мјесеца изгубили 1,2 кг, а они који су узимали двије жлице изгубили су 1,7 кг.

Наиме, киселина која се налази у јабучном оцту повећава ензим АМПК, за који научници тврде да повећава сагоријевање масти и смањује производњу масти и шећера.

Иако се кашика до двије јабучног оцта дневно сматра сигурним за већину људи и може довести помоћи у губитку масноће, требали бисте га разриједити водом јер неразријеђени оцат може нагризати цаклину на зубима, преноси портал Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана