Помоћу кромпира можете ублажити болове мигрене и у врату

ГС
Foto: Илустрација

Стручњак са клинике за физиотерапију открио је трик који помаже у ублажавању болова у врату и потенцијалних мигрена, а за све то потребан вам је кромпир.

"Имали смо велики пораст пацијената са боловима у врату и мигренама, које су повезане са дугим сједењем због карантина до ког је дошло због пандемије корона вируса. Проблем се односи углавном на држање доњег дијела леђа. Направите тест, када гледате у екран и ваша видна линија је у складу са њим, онда немате проблем. Ипак, ако гледате према доле, најчешће уколико радите за лаптопом, ваша глава практично виси и то оптерећује доњи дио леђа", рекао је физиотерапеут и наставио:

"То често доводи до пецкања у трапезастим мишићима и утиче на мишиће у врату, кичми и нервима", пише Магазин Новости.

Он даље открива да вам у рјешавању тих проблема могу помоћи два кромпира. Спојите их заједно и лезите равно, са постављеним кромпиром испод задњег дијела главе. Тада опустите врат и то ће вам помоћи да олабавите мишиће и врат поново вратите у првобитан положај. Ово је веома корисна и ефикасна ствар, а људима може помоћи да се код куће ослободе напетости у врату и притиска око себе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана