Положај у којем спавате открива тајну ваше личности

Г.С.
Положај у којем спавате открива тајну ваше личности

Тест личности - шта положај у којем спавате може о вама да открије!

Свако има омиљени положај за спавање у који се радо смјестимо, како бисмо утонули у сан, а у неким ситуацијама, положај у којем спавате, може открити нешто о вама и вашим сновима.

Психолошки тестови се могу примјенити на различите начине, као што су одговарање на питања, посматрање радњи, тестирање језичких вјештина и доношење одлука. Овог пута ћемо спровести психолошки тест о начину читања људских гестова, односно држању за спавање.

Психолози и стручњаци за спавање широм свијета урадили су неколико студија како би установили везу између положаја спавања и наше личности. Наша подсвијест је сила која утиче на то како функционишемо током дана, како ходамо, коју кафу наручимо, како спавамо итд. Иако често не обраћамо пажњу на то како спавамо, само се склупчамо у клупко у твом омиљеном кревету.

Међутим, истраживачи су направили много револуционарних радова о односу између положаја спавања и особина личности. Истраживач спавања Семјуел Данкел пише у својој књизи "Поза у сну: Начин на који спавамо је начин на који живимо" објашњава да сан говори о вашим особинама личности, које се могу описати као неуротицизам, савијесност, екстраверзија, пријатност и отвореност. Он наводи да се и квалитет сна може значајно одразити и на развој личности.

Погледајте слику, пронађите приближан положај уу којем спавате и сазнајте шта то говори о вама:

1. позиција

Ако не можете да заспите без истезања кољена, лежећи на боку, онда сте мирна и поуздана особа. Ви сте особа са тако високим самопоштовањем да вас готово ништа не може пореметити. Људи са овим карактером такође нису раздражљиви и не плаше се будућности. Лако се можете прилагодити свим животним ситуацијама. Увијек у свему тражите златну средину. Добро познајете себе, своје добре и лоше стране, тако да вас није лако увредити.

Не плашите се потешкоћа и увијек сте спремни на све. Често кријете осјећања туге у облику осмијеха. Осмјехујете се и у најтмурније зимско јутро и без проблема се прилагођавате готово свим променама које се дешавају у вашем животу.

Људи који спавају на боку са коленима привученим до стомака и једном руком подвученом под јастук или образ су природни мислиоци. У складу сте са својим емоцијама, било негативним или позитивним. Прихватите их и поступите у складу са тим. Споља изгледате грубо и хладно, али изнутра сте емотивна особа. Такође ћете постати добар партнер или пријатељ.

Људи који спавају на боку са раширеним рукама обично жуде за блиским односима или везом са неким, али дубоко у себи такође страхују да то неће добити. Имају веома рационалан приступ животу. Они такође имају тенденцију да буду сложена бића, јер су отворени за нова искуства, али у исто вријеме веома сумњичави према другима. Не прихватају одмах нити мијењају мишљење о другим људима. Обично су спори у доношењу одлука, али када то учине, остаће при својим одлукама и размишљањима.

2. позиција

Ако је ваш положај за спавање сличан положају фетуса, то значи да увијек желите да будете заштићени, схваћени и неговани. Док лежите у овом положају, чини се да желите да побјегнете од проблема са којима се суочавате.

Психички сте прилично рањиви. Ако особа спава у положају фетуса, најудобније јој је поред чланова породице или људи који су имали важну улогу у њиховом животу. Али ова поза такође показује таленат у умјетности, сликању, плесу и писању. Они су стидљиви, осјетљиви, невини и опраштајући људи чисте савијести. Воле да раде ствари које не захтијевају присуство великог броја људи. Углавном цртају, пишу, плешу итд. гдје могу пронаћи начине да се изразе.

Позу за спавање фетуса први је предложио истраживач сна Семјуел Данкел 1970-их. Примјетио је да су људи који спавају у феталном положају емотивнији и анксиознији. Обично су напети и затворени за уживање у животу у покрету. Током истраживања, људи који су спавали у феталном положају изражавали су осјећања напуштености у свом будном животу. Истраживач спавања Крис Иџиковски је такође примјетио да људи који спавају у феталном положају имају тенденцију да буду стидљиви према новим људима или новом окружењу, али у правом друштву могу брзо да се опусте.

Позиција 3

Ако спавате на стомаку, онда ваша нарав спавања сугерише да сте авантуриста јаке воље, несклон ризику, енергична особа која реијшава проблеме. Показали сте се ефикасним у вођењу или пружању упутстава другима. Више волите да спавате пуних 8 сати, ако не и више, да бисте остали пуни енергије и напуњености.

Ви сте отворена особа која је понекад хладна или груба. Увијек избјегавате конфронтацију. Покушаћете да нађете средину у било којој крајности. Ви сте дружељубив лептир и волите да вас цијените. Имате пријатељску топлу атмосферу када сте у најбољем издању. Међутим, суочавање са критиком није ваша најбоља особина, јер сте најгори самокритичар, па вам је непријатно да то чујете од других.

Према истраживачу сна Данкелу, људи који спавају на стомаку имају тенденцију да буду компулзивни, импулсивни и анксиозни. Утврђено је да им недостаје самопоуздање или потискују сумњу у себе. Студије су показале да ако особа спава на стомаку, већа је вјероватноћа да ће радити у менаџменту, банкарству или рачуноводству.

Лежите на стомаку, руке и ноге су опуштене , што показује да сте способни да будете лидер. Прилично сте импулсивни у доношењу одлука и активни у сваком погледу. Такође сте проактивни.

Професионални сте у послу. Увијек желите да све испланирате, имате способност да се носите са различитим потешкоћама, а такође имате висок осјећај одговорности. Увијек водите рачуна да живот буде одмерен и хармоничан. Жеља да све планирате и преузмете одговорност за свој живот један је од кључева вашег успјеха.

Ако неко спава на стомаку са рукама на јастуку или око њега, са главом окренутом на једну страну (лијево или десно), онда се тај лежећи положај за спавање може категорисати као положај слободног пада или падобранца. Имају разиграну, слободоумну природу и увијек су спремни за авантуру. Нису стидљиви према ријечима и стога понекад могу да испадну умишљени, посебно када су критиковани или доведени до крајности. Према истраживачу сна Крису Иџиковском, спавачи у слободном паду су друштвени.

4. позиција

Положај у којем спавате на леђима значи да сте позитивна особа и да волите свој живот. Ви сте веома активна особа и пуни енергије. Волите живот и навикли сте да будете у центру пажње.

Понекад сте тврдоглави, али сте на неки начин веома љубазни. Волите да говорите истину и имате веома јак карактер. У професионалним активностима упорни сте, показујете велики ентузијазам и познати сте као вредна особа.

Такође имате јаку личност.

5. позиција

Овај положај није баш удобан за већину људи, али је удобан за вас. У ствари, волите да спавате у савршеном положају на леђима, што карактерише вашу елегантну и смирену личност.

Према истраживачу сна Крису Иџиковском, спавање на леђима је класификовано као положај војника и положај морске звијезде.

Ако неко спава у војничком положају исправљених ногу и руку, онда је обично уздржан и миран, али држи до високих стандарда.

Ви сте особа која се брзо прилагођава свакој ситуацији у животу. Увијек се трудите да будете логични и реални у рјешавању свих проблема. Познати сте и по својој снази и можете се држати чак и у најнеудобнијим положајима.

Понекад можете бити "тврда" особа, несложни и захтјевати да све буде савршено и урађено на перфекционистички начин.

Ви сте оптимистична особа која воли друштво истомишљеника. Обично показујете храброст и истичете се у просторији пуној људи. Имате велика очекивања за себе и за друге.

Већа је вјероватноћа да ћете чути истину него уљепшане лажи. Радите изузетно педантно и упорно да бисте постигли своје циљеве. Живите структурираним животом са начином размишљања оријентисаног на успјех. Заиста волите да проводите вријеме док лежите у кревету и видите како вам се планови остварују.

Људи који спавају на леђима показују краљевске склоности. Зраче самопоуздањем, прихватањем свијета и слободом. Показало се да су они отвореног ума и трагачи за утисцима или сензацијама у поређењу са другим стиловима спавања.

Ако неко спава у положају морске звијезде са испруженим рукама и ногама, добар је слушалац, цијени пријатељство и не воли да буде у центру пажње. Они су ти који "иду са током". Веома су симпатични и подржавају. У суштини, они слушају некога ко дијели његове проблеме.

6. позиција

Људи који спавају у овом положају су особе које је веома тешко "читати" другима. Заинтересовани сте за различите ствари, као што је авантура. Понекад другим људима дјелујете нерасположено јер збуњујете друге својим осјећањима.

Понекад вам је тешко да будете чврсти у доношењу одлука. Очигледно волите праву слободу, а нисте везани правилима и наредбама других. Сусрећете се са спољним светом са страшћу и одлучношћу.

Међутим, понекад се осјећате усамљено. Бити у новом, непознатом окружењу, без пријатеља и нема на кога се ослонити. Можда се често осећате уморно од самоће и морате да подијелите своју страст за авантуром са неким?

Треба напоменути да цио живот нико не спава у једном положају. Како се развијамо током живота, наша подсвест поприма нове особине или се ослобађа старих навика. Растемо као појединци, учимо нове ствари о себи и мијењамо начин на који размишљамо, тако да особа може спавати и у комбинацији два или више положаја за спавање. Они могу одражавати да оличавате особине различитих типова личности спавача, преноси Сенса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана