Побиједите поспаност: Ови трикови ће вас продрмати и спријечити да заспите на послу

ГС
Побиједите поспаност: Ови трикови ће вас продрмати и спријечити да заспите на послу

Сомнолози истичу да је, да бисте током цијелог радног времена задржали исту концетрацију и фокус, неопходно је да направите промјену активности, односно да оно што радите замијените другом врстом посла.

Да ли сте често поспани на радном мјесту? И то не само да зијевате и осјећате нешто уморније, већ се буквално борите да вам "не падне глава" и заспите пред свима?

А не можете да се пожалите на претходну ноћ и лоше спавање.

Ако је ово случај, немојте да бринете.

Посљедњих дана температурне разлике су драстично изражене, а послије таласа врућине дошло је мање освјежење. Тако да све то утиче да се осјећамо поспано.

Можете да радите вјежбе (ако у канцеларији постоје такви услови) - чучњеве, склекове, да крв почне јаче да пумпа, то ће вас засигурно пробудити.

Такође, ако сте у могућности најбоље би було да изађете у кратку шетњу, умијете се хладном водом, туширате се на смјену топлом и хладном водом.

Специјалисти напомињу да дневна поспаност обично не траје дуго, око 30 минута, а затим нестаје сама.

Према ријечима сомнолога, најефикаснији начин да се ријешите дневне поспаности јесте да се добро наспавате и да вам то буде рутина.

Да бисте се избори са жељом да дремнете у току данана, требло би да спавате 8 сати ноћу, онда не би било таквих случајева на послу, преноси Mondo.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана