Пет ствари због којих никако не можете изгубити килограме

Г.С.
Пет ствари због којих никако не можете изгубити килограме

Уколико желите да изгубите килораме то није баш лако и захтијева преданост и успостављање плана.

Без обзира на то да ли сте већ дуго у процесу мршављења или сте на почетку, неке навике бисте свакако требали избјећи.

Наиме, постоје неке навике које наизглед нису штетне, али могу успорити ваше напоре у овом процесу. Тренерица Вицториа Брадy открила је шта требамо избјегавати уколико желимо изгубити килограме.

Стално нешто једете

Ако стално једете или нешто грицкате, спријечит ћете напредак у процесу мршављења. То је зато јер не пратите калорије које уносите, што може довести до преједања и калоријског суфицита.„Без обзира сматра ли се то 'здравом' храном или не, превише било чега може постати лоша ствар. Умјесто тога, вјежбајте контролу порција како бисте пратили колико калорија уносите током дана и смањите преједање“, наводи Брадy.

Прескачете оброке

Наиме, постоје неке навике које наизглед нису штетне, али могу успорити ваше напоре у овом процесу. Тренерица Вицториа Брадy открила је шта требамо избјегавати уколико желимо изгубити килограме.

Стално нешто једете

Ако стално једете или нешто грицкате, спријечит ћете напредак у процесу мршављења. То је зато јер не пратите калорије које уносите, што може довести до преједања и калоријског суфицита.

„Без обзира сматра ли се то 'здравом' храном или не, превише било чега може постати лоша ствар. Умјесто тога, вјежбајте контролу порција како бисте пратили колико калорија уносите током дана и смањите преједање“, наводи Брадy.

Прескачете оброке

Прескакање оброка ставља ваше тијело у такозваном стању преживљавања” што значи да се држите калорија које конзумирате како бисте сачували енергију. Поред тога, већа је вјероватност да ћете због глади одабрати лошије намирнице односно да ћете посегнути за брзим и готовим јелима, преноси Кликс.

Пијете своје калорије

Уколико пијете сокове или алкохол, морате бити свјесни да ова пића имају калорије. Многи људи не схватају колико већина пића има калорија, заједно с великом количином шећера који се налази у пићима да би им био бољи окус.

„Конзумација превише шећера не само да може довести до дебљања, већ и пијење алкохола може успорити ваш метаболизам“, наводи она.

Не одмарате се довољно

Не подцјењујте моћ доброг ноћног одмора и опоравка након тренинга. Истраживања показују да што више смањите одмор, већа је вјероватност да ћете нагомилати вишак килограма.

„Ваше се тијело не може опоравити, што нарушава вашу хормоналну равнотежу и покреће апетит јер је тијело склоно жудјети за угљикохидратима и калоријски тешком храном када нема сна. Такођер, важно је напоменути да су дани одмора критични, а ако превише вјежбате, можете смањити шансе за губитком килограма и повећати ризик од озљеда“, рекла је Брадy.

Дајете приоритет вјежбању у односу на исхрану

Вјежбање је кључно у сваком програму мршављења, али треба постојати здрава равнотежа између постављања вјежбања и исхране на главни приоритет.

„Овдје долази до изражаја правило 80/20, што значи 80 посто губитка тежине темељи се на ономе што једете, док се осталих 20 посто темељи на ономе што радите, односно на вјежбању. Дакле, значи да не можете имати лошу исхрану, без обзира колико дуго вјежбате. Ако је ваша исхрана богата калоријама, нећете изгубити на тежини“, објаснила је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана