Пет савјета како да припремите кожу прије одласка на море

ГС
Foto: Илустрација

Љетовање се приближило, а ви нисте стигли да припремите кожу за сунчање и слану воду.

Ипак, још увијек имате времена.

Све што треба да урадите јесте да примјените ових пет правила. Резултати ће бити видљиви и сви ће вам позавидети на мекој кожи и препланулом тену.

1. Балансирана исхрана

Сунце и со могу довести до перутања коже. Да бисте то избјегли, потребно је овлажити кожу изнутра седмицу дана или двије прије одласка на љетовање. Да бисте кожу нахранили убаците у свој дневни мени корисне биљне масти које се налазе у орасима, авокаду и масним морским рибама.

2. Пилинг

Иако је ваша кожа глатка, потребно је да урадите пилинг код куће. Можете користити кафу или со (тако се кожа брзо припрема за морску воду). Урадите пилинг цијелог тијела седам дана прије одласка на море.

3. Соларијум или сунчање код куће

Сунчање од 5 минута у соларијуму неколико дана прије одласка на море је довољно да се припреми кожа за сунце на мору. Уколико не волите соларијуме, сунчајте се на тераси или балкону.

4. Избор креме

Потребно је да одаберете креме са заштитним фактором СПФ 50 уколико имате свијетлу кожу. Уколико је ваша кожа тамна и већ осунчана можете користити креме са заштитним фактором СПФ 10-15.

5. Хидратација

Со и сунце исушују кожу, и неопходна су хидратантна средстава како би кожа остала млада и еластична. Набавите лосионе са флавоноидима и антиоксидантима које ћете нанијети на кожу послије сунчања или креме на бази алоја вере, преноси Женски магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана