Пет намирница које готово да и немају калорија

ГС
Пет намирница које готово да и немају калорија

Томас Вајтхед, персонални тренер, на друштвеним мрежама дијели савјете о фитнесу, здравом начину живота и исхрани. Његов списак од пет нискокалоричних намирница које могу да помогну у ефикасном губитку килограма постале су интернет сензација.

Он је објавио видео у коме је навео пет намирница које имају "скоро нула калорија" и да су оне одличан избор за оне који желе да изгубе на килажи од Нове године.

На почетку видео-клипа осврнуо се на кофеин.

"Кофеин је састојак број један у 90 одсто сагоријевача масти, јер је средство за сузбијање апетита", рекао је Томас.

Као сљедећу намирницу наводи бијелу рибу.

"Можете да једете бијелу рибу. То је један од најслађих протеина јер на 100 грама има само 85 калорија, а добијате 20,2 грама протеина", каже он.

Трећа намирница која је савршена за оне који желе да изгубе на килажи је "свако зелено лиснато поврће".

"Одличан начин да 'преварите систем' и олакшате губитак масти. Једите што више зеленог поврћа уз ручак", рекао је тренер и поручио свима који не воле поврће да је вријеме да одрасту.

Пред сам крај предложио је бјеланце као чист протеин.

"Ако допуните јаје са додатним бјеланцем – то мијења цијелу слику исхране", поручује Томас и објашњава да 100 грама бјеланаца садржи само 48 калорија и скоро 11 грама протеина.

Његов посљедњи приједлог су свјеже бобице које смањују жеље за шећером. Како напомиње, оне садрже природне шећере и нискокалоричне су, па ће, по његовим ријечима, угасити сваку жељу за слаткишима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана