Пет намирница које ће очистити вашу кожу

Telegraf
Foto: Unsplash

Оно што се дешава у нашем организму - дефинитивно се одражава и на кожу. Храна која је добра за здраву и лијепу кожу се не налази "упакована у кесама", што је опште познато, а намирнице које би требало избјегавати јесу прерађена храна, бијели хлеб и она која садржи шећер.

Ипак, са друге стране, ту су и намирнице које ће вашој кожи дати блистав изглед, штитити је од оштећења и помоћи да се заустави пријевремено старење.

Ове намирнице богате су нутријентима, влакнима, антиоксидансима и витаминима и помоћи ће вам у томе да се заситите, али и да увијек имате чисту и његовану кожу, стога би требало да их уврстите у припрему ваших свакодневних оброка.

Маслиново уље

Маслиново уље богато је монозасићеним масним киселинама које његују кожу. Осим тога, веома је укусно и можете га користити готово у свим јелима, како слатким, тако и сланим.

Црна чоколада

Црна чоколада је богата антиоксидансима који штите ћелије од слободних радикала, па тако и кожу.

Парадајз

Високи садржај ликопена, антиоксиданса који кожу чини глатком и еластичном, а поред тога је штити и од штетних сунчевих зрака, чини парадајз веома пожељном намирницом у свакодневној исхрани.

Ораси

Ораси су богати омега-3 киселинама односно алфа-линолеинска киселина, које кожи помажу да остане једра. Ове киселине учиниће да кожа не буде сува и да се не перута.

Киви

Храна за здраву кожу, попут кивија, ћелије храни антиоксидансима и хранљивим материјама попут калијума и витамина Ц, који стимулише произдводњу колагена

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана