Пет најбољих прехрамбених навика за брзи губитак тежине

GS
Пет најбољих прехрамбених навика за брзи губитак тежине

Желите се ријешити вишка килограма, али вам то не полази за руком. Уз ових пет навика у исхрани брзо ћете се ријешити вишка килограма.

 Oдлука да једете више воћа и поврћа умјесто прерађене хране има значајан резултат када је у питању сагоријевање масти, али многи нутриционисти не могу се сложити око најбржих начина за мршављење.

Као резултат супротстављених информација и низа доступних опција, 160 милиона Американаца сваке године се бави специјализираном дијетом и заједно издваја 70 милијарди долара на суплементе за мршављење и друге потрошне материјале усмјерене на исхрану који се рекламирају како би сагорили вишак.Иако многи људи могу вјеровати да је потребно пуно рада да би се брзо смршало, неколико доказаних техника и навика у исхрани може учинити чуда.

Започните дан влакнима

Сагоријевање калорија се активно дешава у тренутку када ујутро отворите очи, а одабир правог доручка може осигурати да се касније током дана не преједате. Један једноставан нутријент може направити велику разлику.

"Једење хране од цјеловитог зрна за доручак може помоћи у губитку тежине јер нас влакна одржавају ситима и могу нас дуже држати ситима, смањујући наш укупни унос калорија", каже Дана Еллис Хуннес, виши дијететичар у медицинском центру УЦЛA.

Доручкујте уз чај или кафу

Након што одаберете свој омиљени доручак препун влакана, тада морате одабрати прави напитак да бисте "откључали" максималне нивое сагоријевања калорија. Срећом, два основна напитка у раним јутарњим сатима могу побољшати начин на који доручкујете.

"Кафе или чаја може помоћи при мршављењу јер је то у суштини напитак без калорија који је богат антиоксидансима и протуупалним дјеловањем који може помоћи у процесу мршављења", наставио је Хуннес.

Када пијете кафу са мноштвом додатних заслађивача и висококалоричних крема, она се у суштини претвара у калоријску бомбу, па је најбоље да пијете црне кафу која је благо заслађена.

Вјежбајте пажњу док једете

Током дана, праћење ваше глади може спријечити да се преједате, а полако и пажљиво једење може вам помоћи да препознате када сте заправо сити."Свјесност је стање бића које се фокусира на садашњи тренутак - бити свјестан и прихватити своје мисли, осјећаје и поруке из свог тијела" , објаснила је Алyсса Бурнисон, МС, РД, ЛН .

Покушајте с повременим постом

Бројање калорија звучи привлачно на папиру, али главобоља од помног праћења сваке ситнице коју ставите у уста може брзо постати досадна. Срећом, повремени пост може вас поштеди пажљивог праћења уноса хране.Ова навика у исхрани може довести до озбиљних резултата, али само се побрините да то учините како треба.

Не прескачите доручак

Ако ипак одлучите да започнете повремени пост, побрините се да то учините на начин да не прескочите доручак."Доручак омогућава прекид ноћног поста и даје угљикохидрате који су потребни за функционирање организма", рекла је Бланца Гарциа, РДН, регистрирана дијететичарка на Хеалтхцанал-у.Осим што ће вас заситити за дан и покренути ваш метаболизам, Кливлендска клиника извјештава да редовни доручци могу побољшати здравље срца, смањити ризик од дијабетеса и још много тога. Ако волите започети дан обилним оброком, али морате брзо смањити своју тежину, обавезно слиједите најбољу навику за губитак тежине и оптималне резултате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана