Ову храну не би требали да једете за доручак

GS
Foto: Twitter

Доручак је јако важан за наш организам, а ове намирнице могу донијети муку и осјећај непријатности већ у првим јутарњим часовима.

Јака храна није исто што и нездрава храна, па вам дајемо списак ствари које никако не би требало да се нађу на вашем тањиру ујутру.

Можда ћете помислити да је сок од наранџе добар за почетак дана, али морате имати на уму да ти сокови садрже пуно шећера и то нарочито они који имају мали удио воћа. Зато је боље попити чашу воде и појести наранџу. Цијели плод ће тијелу дати потребне витамине и минерале и влакна која ће испунити ваш желудац и пружити вам осећај ситости.

Палачинке

Често можемо да видимо у филмовима и серијама како породица за доручак једе палачинке или вафле с преливом. Али, то је храна коју не би требало да једемо за доручак. Умјесто тога, много је здравије припремати житарице, тост и јогурт са ниским удјелом масноће или омлет од бјеланаца. То ће нам дати потребне протеине и енергију.

 

Масна храна

Масна храна никада није најбољи избор, јер је тешка за желудац и посебно је калорична. Покушајте да је избјегавате колико год можете, а нарочито ујутро.

Слаткиши

Волите ли ујутру уз кафу да поједете и колач? Оставите га за касније, на примјер као дезерт након ручка. Доручак сигурно није вријеме за такав избор хране.

Грицкалице

Пуне су соли и масти, па их није препоручљиво конзумирати. Поготово ујутро и касно увече. Ако баш не можете да се суздржите, изаберите здраве грицкалице попут комадића сушене јабуке.

Брза храна

Брза храна је увијек на листи намирница које треба да избјегавамо, ако не желимо да се угојимо, али и да нарушимо своје здравље, пише Крстарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана