Ово уље морате имати у кући: Лијечи кожна обољења, чисти јетру, убија вирусе и бактерије

ГС
Ово уље морате имати у кући: Лијечи кожна обољења, чисти јетру, убија вирусе и бактерије

Уље и чај од иглица бора има невјероватна својства, а мало ко зна за њих. Пријатне је, дрвенасте ароме, а користи се за чишћење организма, ублажавање болова, ослобађање од стреса.

Садржи моћне активне материје које убијају бактерије, гљивице и друге патогене. Уље се користи код астме, кашља, алергија и респираторних инфекција. Антиинфламаторне и антиоксидантне компоненте у боровом уљу помажу у борби против рака и штите мозак, срце, јетру и цријева.

Када се користи за масажу оно нормализује циркулацију крви, ублажава отицање, болове у мишићима и зглобовима.

Бори се против упала
Бори се против слободних радикала и упала које доприносе хроничним болестима попут артритиса. Довољно је да 1-2 капи сваког дана утрљате на болно мјесто.

Избацује токсине и чува здравље јетре

Да бисте стимулисали органе за варење, очистили јетру и избацили наталожене токсине. У овом случају користиће вам чај од иглица бора. Довољно је да попијете сваког дана једну чаја и већ за недељу дана урадићете потпуни детокс тела.

Лијечи дисајне путеве

Дјелује изузетно антисептички, помаже код искашљавања, инфекција дисајних путева и упале синуса. Код кашља, неколико капи утраљте у груди и загрејте пешкиром дај део. Можете у кључалу воду додати мало уља и користити за инхалацију.

Лијечи главобољу

Утрљајте неколико капи смеше боровог уља и кокосовог уља на слепоочице и груди. Или једноставно удишите уље неколико минута. Његов мирис ће значајно ублажити главобољу.

Лијечи кожна обољења
Значајно помаже код дерматолошких проблема као што је псоријаза, брадавице, атлетско стопало, екцеми и перут. Имајте на уму да се не препоручује се примена код отворених рана.

Ослобађање од стреса

Уколико приликом масаже користите ово уље, примијетићете да стрес убрзо нестаје. Додајте га у купку и примијетићете како вам се поправља расположење, смањује нервоза и узнемиреност. Борово уље се користи за ментални и физички умор, јер помаже побољшавању размишљања, пажљивости, памћења.

Смањује алергије

Помијешајте већу количину боровог уља и воду и ставите у флашу са распрашивачем. Попрскајте по кући, а оно ће убити све алергене и гриње, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана