Ово су разлози због којих бисте већ од сутра требали почети устајати у 5 ујутро

ГС
Foto: Илустрација

Велику популарност постигла је књига аутора Робина Шарма "Будни у 5", у којој тврди да је довољно учинити неколико измјена у стилу живота и већ сте на добром путу да будете одморнији, постигнете више – и притом зарадите.

Бројне студије су показале да у огромном броју случајева успјешни људи имају навику раног устајања.

У наставку доносимо пет предности које омогућује рано устајање из кревета, чак и оним данима када не морате на посао.

1. Уживање у врхунској продуктивности без ометања

Енергија код људи је највиша убрзо након буђења. Међутим, када се пробудите у 7 сати, обавезе попут бриге о дјеци, спремања за посао, телефонски позиви и слично, штети вашој продуктивности али и вашем здрављу. Имаћете најмање два сата без ометања. Тако ћете моћи у потпуности искористити своју највећу продуктивност како бисте радили на најсложенијим изазовима који вас чекају у том дану.

2. Више слободног времена за посао, хобије и спорт

Захваљујући свакодневном раном буђењу, појави се 10-15 додатних сати седмично које можете потрошити на себе: проведите сат времена на тренингу на свјежем зраку (осим тога вани је врло свјеже, а љети није тако вруће), читајте књиге, започните с учењем новог страног језика или посветите вријеме хобију који вам подиже расположење.

3. Прилика да вријеме проведете у тишини

Радни дан још није започео у 5:00, што значи да постоји прилика да се опустите у тишини без позива и непрегледних обавијести. Јутро је савршено вријеме за медитацију. На тај ћете начин научити правилно дисати, концентрисати се на своје "ја" и ослушкивати тијело. Јутарња пракса помоћи ће смањити разину стреса и дан започети с више енергије.

4. Направите здрав и укусан доручак

Кад устанете у 5 имате довољно времена за припрему укусног доручка, умјесто да у журби поједете само пециво из пекаре или да пијете каву на празан желудац.

5. Устајање у 5 ујутро гради снажан дух

Устајати у пет ујутро, да се не лажемо, није ни једноставно нити лако. Чак бисмо могли да кажемо да није свако у стању да створи овакву навику. Устајањем из дана у дан у 5 ујутро, а да вам то одговара, већ ћете "прескочити" 90% људи који немају ову добру навику. И тако, из дана у дан тј. из јутра у јутро, ваш дух ће бити све јачи. Чињеница да се држите навике која вам се чини(ла) толико тешка ојачаће ваш ум. Тада ћете бити увјерени да можете успјети у свему што желите у животу, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана