Ово су најбоље јесенске намирнице за губитак килограма

GS
Foto: Freepik

Јесен је пуна храњивих намирница које се врло једноставно уклапају у здрав начин живота. Тако да можете уживати у окусима које јесенска сезона доноси и даље видјети напредак на ваги.

Ових шест јесенских намирница су најбоље за губитак килограма.

Тиква

Тикве су изнимно здраве и храњиве намирнице. Богате су бета каротеном који се у тијелу претвара у витамин А, а он је посебно снажан антиоксиданс. Садржи влакна, која су пожељна у пробави и у процесу мршављења.

Јабуке

Као и тикве, јабуке су пуне влакана. Једна једна јабука средње величине има око четири грама влакана, а такође су богате водом, што их чини идеалном намирницом за мршављење.Будући да јабуке садрже влакна иу месу и у кори, требали бисте бити сигурни да једете обоје.

Нар

Нар је пун храњивих твари, а цијене га због антиоксидативног и протуупалног утјецаја. Не постоје коначна истраживања која би показала да вам плодови или сок од нара могу изравно помоћи при мршављењу, али имају утјецаја на здравље цријева, а оздрављење цријева дефинитивно може помоћи код губитка килограма.

Храна зачињена чилијем

Варива и чорбе зачињене чилијем идеалне су за хладније јесенске дане. Чили у комбинацији с поврћем, грахорицама и немасним месом може бити одличан савезник у губитку килограма јер притом убрзава ваш метаболизам.

Прокулице

Прокулице долазе из исте скупине поврћа као и брокула, карфиол, кељ и купус. Генерално, купусњаче вам могу помоћи у смањењу упале у вашем тијелу, које вам иначе отежавају губитак килограма.

Батат

Батат или слатки кромпир се често сматра бољом замјеном за обично кромпир. Иако садржи велику количину шкроба, има и много храњивих састојака. Батат средње величине има око 103 калорија, а садржи између 60 и 75 посто воде. То значи да су они задовољавајућа опција за оброке и мања је вјероватност да ћете их претјерати, преноси Кликс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана