Ово су 4 најгоре ствари које можете ставити у кафу

ГС
Ово су 4 најгоре ствари које можете ставити у кафу

Упркос броју калорија, чисти шећер који се користи умјерено може бити бољи за вас од вјештачких заслађивача.

Ако уживате умјерено, ваша љубав са кафом можда и није лоша ствар. Међутим, могу бити ствари које додате у њу.

Кафа је неопходна за многе, а ако је не желите пити црну, постоје здравије алтернативе које неће ставити укус по страни. Ово су четири најгора додатка за кафу, уз здравије алтернативе које ће побољшати природни укус ваше кафе.

Слатке павлаке које нису на бази млијека

Овакви производи су најгоре ствари које можете додати вашој кафи јер су главни састојци често чврсте материје кукурузног сирупа и дјелимично хидрогенизована биљна уља, која опонашају кремасту текстуру млијечног производа. Кукурузни сируп садржи шећер и празне калорије, док су хидрогенизована уља транс масти повезана са срчаним обољењима и дијабетесом. Покушајте да додате обично млијеко са ниским садржајем масти или обрано млијеко или бадемово млијеко за здраву природну крему.

Додаци укуса

Додавање арома попут ванилије, љешњака, карамеле, менте или бундеве је лукав начин на који чисти шећер од трске и вјештачке боје за храну улазе у вашу кафу. За појачање укуса без додатног уноса шећера, покушајте да додате неколико капи ванилије, пеперминта или разних екстраката орашастих плодова да бисте добили исти укусан укус. Они су природно без шећера и највјероватније су већ у вашој кухињи.

Вјештачки заслађивачи

Заслађивачи без калорија могу звучати привлачно онима који пазе на своју тежину. Али све више студија повезује лабораторијске замјене за шећер са озбиљним здравственим проблемима као што су поремећени метаболизам, дијабетес, срчана инсуфицијенција и још много тога. Покушајте да користите потпуно природан заслађивач без калорија, попут чистог течног екстракта стевије. Ове природне алтернативе постају све чешће на полицама продавница прехрамбених производа.

Шећер

Упркос броју калорија, чисти шећер који се користи умјерено може бити бољи за вас од вјештачких заслађивача. Али ако пијете неколико шољица кафе дневно, те празне калорије ће се брзо збрајати. Додавање само 2 кашичице шећера у сваку од ваше 3 шоље током дана укупно износи 48 грама шећера! Ако нисте спремни да пређете на испијање црне кафе, постепено можете додавањем неколико мрвица цимета за природну слаткоћу. Можда неће имати укус слатке кафе коју желите, али ће смањити ниво шећера у крви и држати под контролом вашу жељу за слатким.

Ако вам више одговара чај, покушајте да додате мед уместо шећера јер је то природни заслађивач са мање калорија. Мед такође садржи природна антиинфламаторна једињења, додатна здравствена корист. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана