Ово обавезно урадите чим се пробудите: У питању је ситница која гарантује квалитетан сан током ноћи

ГС
Ово обавезно урадите чим се пробудите: У питању је ситница која гарантује квалитетан сан током ноћи

Дневне рутине велики су део припреме за спавање, а и имају велик утицај на квалитет сна. Ако одрадите ову кратку рутину ујутру, може вам бити од велике користи

Иако имамо осjећај да се припреме за спавање одвијају непосредно прије уласка у кревет, то ипак није тачно. Како ћете спавати, зависи од ваших дневних навика током цијелог дана, а постоји једна ситница коју можете урадити одмах ујутру како би вам сан током вечери био дубок и квалитетан.

Ради се о поспремању кревета. Иако се чини неважним, та рутина вам доноси осећај постигнућа, реда и мира, што доприноси општој смирености. Иако научних доказа да ће вам поспремање кревета донијети бољи сан нема, истраживања показују да рутине могу позитивно утиацти на сан. Ево које још навике можете увести у свакодневицу да би дугорочно побољшали 'пуњење батерија' током ноћи.

Иако имамо осјећај да се припреме за спавање одвијају непосредно пре уласка у кревет, то ипак није тачно. Како ћете спавати, зависи од ваших дневних навика током целог дана, а постоји једна ситница коју можете урадити одмах ујутру како би вам сан током вечери био дубок и квалитетан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана