Ово је седам показатеља да је нека особа препуна негативне енергије

ГС
Foto: Илустрација

Да ли сте некада срели особу за коју вам се чини да са собом доноси "таму" и нерасположење, те да краде енергију - како вашу сопствену, тако и ону укупну у датој ситуацији?

Шта је у ствари негативна енергија?

То су негативне мисли које су заробљене у уму особе, рађајући даље негативне емоције и поступке. Ове емоције - страх, бијес, љубомора, па чак и мржња - воде до тога да се људи понашају лоше и емитују оптерећујућу, тешку енергију. Када неко у вашој близину емитује негативну енергију, он у суштини црпи вашу енергију. Неки од оваквих људи су свјесни шта раде, а многи нису. Суптилна, односно неосвјешћена негативна енергија, често је чак и штетнија од очигледног негативног понашања!

Ово је седам показатеља да имате посла са особом која је пуна негативне енергије:

Проналази мане у свему и свакоме

Ако се ова особа не устручава да укаже на све ваше мане или да се пожали на практично све у свом животу, чак и када су ствари добре, дефинитивно је у вртлогу негативне енергије. Увијек покушавају да пронађу грешке и мане у другима, те критикују све и свакога, чак уживају да то раде. То показује да њихов ум непрестано пролази кроз негативне мисли које се онда манифестују кроз непријатно понашање.

Покушавају да вас "оборе"

Чак и када се чини да је важ живот у савршеном реду, ова особа покушава да поткопа вашу срећу. Када сте срећни због нечега, убјеђују вас да је то "глупо" и да није вредно вашег времена. Међутим, када сте узнемирени или тужни, дају све од себе да вас задрже у тој енергији. Негативни људи дају све од себе да се срећни људи осећају једнако несрећним као што су они, а то чак ни не раде намјерно.

Не толеришу ни најмање разочарење

Особа испуњена негативном енергијом не толерише било какву врсту разочарења. То је због тога што су препуни фрустрације изнутра и осјећају се "преварено" када нешто не иде онако како су очекивали. Дакле, ако познајете некога ко се љути или узнемирава због ситница, знајте да та особа емитује неки облик негативне енергије.

Не поднесе критику

Негативни људи не прихватају конструктивну критику, одбијају да је слушају или то тумаче као напад на њихову личности. Они се веома лако вријеђају, чак и онда када дјелује као да су прихватили критику. Дубоко у себи они "кључају", а временом се фрустрација због конструктивне критике претвара у љутњу и бијес који су усмјерени на оне који су их увриједили. То се дешава зато што њихове негативне мисли не утичу само на начин на који се понашају, већ и на то како перципирају ствари. Како подсвјесно увијек траже нешто због чега би били узнемирени, чак им и конструктивна критика дјелује као напад.

Боје се да ризикују

Неко ко ризикује, способан је да ефикасно користи своју интуицију, дјелује независно и храбро, без терета негативних мисли. А у свјетлу чињенице да су негативни људи увијек у огромном страху да ће нешто изгубити, они никада не ризикују - у њиховом менталитету ризик означава већу могућнсот за губитак, него за добитак.

Песимисти су и све виде као лоше

Негативни људи не оклијевају да одређене ствари одмах окарактеришу као "лоше". А, ако имате чврсте аргументе којима можете да им докажете да гријеше и да нешто није лоше, онда они заузимају став да ипак може бити боље од тога. Мисли ових људи су до те мјере замагљене негативношћу, да их позитивне ствари не импресионирају. Сходно томе, они постају песимистични појединци, који увијек траже оно што би могло да крене наопако у некој ситуацији.

Радознали су и пуни тајни

Генерални, негативни људи су резервисани када је ријеч о њиховим сопственим животима, али су зато радознали да сазнају сваки детаљ туђих живота. Када причају о другима, вјероватно им очи сијају, а глас им је узбуђен. Ипак, када их неко упита неешто о њиховим сопственим животима, они постају љути и одбрамбено настројени. Умјесто да раде на својим проблемима како би били срећнији, они најчешће гледају шта други раде и како живе.

Како се заштитити?

Иако можда нећете моћи да нечију негативну енергију претворите у нешто позитивно, можете да ограничете количину негативности коју та особа шири. Прије свега, покушајте да ограничете интеракцију са њима и окружите се људима који настоје да остану позитивни.

Иако је то тежак задатак, можете да покушате да помогнете тој особе да пронађе позитивнији поглед на свијет око себе како би била срећнија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана