Ово је прави разлог зашто не треба да спавате на боку

ГС
Ово је прави разлог зашто не треба да спавате на боку

Иако се често заборавља, све оно што важи за лице, важи и за зону врата, деколтеа и груди, а дерматолози подсјећају да овој регији посебно љети треба посветити већу пажњу.

- Кожа В зоне, тј. врата, деколтеа и груди, чак два пута је тања од коже лица, а ако је излажете сунцу, не хидрирате је довољно, а још и пушите, немојте се изненадити када видите боре и бразде које са сваким даном постају све израженије, а и тен ће се променити - истичу стручњаци.

Да би вам кожа на овом подручју остала здрава, једра и хидрирана, уведите нове навике:

- Послије туширања умјесто лосиона за тијело на деколте нанесите крему намијењену нези изразито нежне и осјетљиве коже. Крема обавезно треба да садржи витамине А, Е, Ц, и Б5.

- Туширајте груди наизмјенично топлом и хладном водом јер то побољшава циркулацију.

- Осјетљива кожа деколтеа брзо изгори на сунцу. Чак и кад црвенило нестане, на кожи остају ситне боре. Зато деколте мажите препаратима с високим заштитним фактором.

Спавајте на леђима

У сну проводимо трећину дана, а ако најчешће спавате на боку, то ће поспешити "прављење" бора. Трудите се да спавате на леђима.

​Пилинг са кокосовим уљем за боре

Пилинг В зоне требало би да радите једном недјељно да би се са површине коже уклониле изумрле ћелије и убрзало њено обнављање. Пробајте са кокосовим уљем помијешаним са соком лимуна и мало уситњеног жутог шећера.

Кокосово уље посљедњих година постало је прави хит за његу коже због способности да кожи врати мекоћу и влажност и штити је од убрзаног старења, пише Крстарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана