Ово је права бомба за имунитет: Прехладу готово да нећете ни осјетити

Г.С.
Foto: Илустрација

Дијана је одлучила да се припреми за борбу против прехладе, а овај напитак се показао као најбоље рјешење.

Новинарка Дијана Бунтајова подијелила је своје искуство с ђумбировим напитком за јачање имунитета , које је испробала по препоруци пријатељице

Иако је у почетку била скептична, убрзо је схватила колико ово пиће може дјеловати на здравље.

Након што је недељу дана пила ђумбир, резултати су били изненађујући - брже се опоравила од прехладе и вратила јој се енергија. Ипак, уз све предности, суочила се с пробавним проблемима током коришћења овог напитка, пише Мирор .

Учинковит напитак за имунитет против прехладе

“Одлучила сам да будем спремна за сезону прехладе и грипе испробавањем ових малих напитака пре него што јесен званично започне 23. септембра. Нисам могла да вјерујем колико ови напици од ђумбира могу добро дјеловати. Обезбједила сам се соковима ђумбира из ђус бара те сам испијала мале бочице у исто време након ручка и то недељу дана. Прије него што сам започела своју мисију, причала сам са Џастином Гашпаровичем, стручњаком за бихевиоралну психологију, о томе какве бих учинке могла очекивати”, рекла је Бунтајова. 

Гашпаровић је објаснио да је главни састојак пића - корен ђумбира - пун антиоксиданса, антивирусних и антибактеријских својстава те да ђумбир смањује упале и подстиче бољу пробаву, али Дијана је ипак имала пробавне сметње због својих претходних здравствених стања.

Новинарка је затим испричала како се борила с прехладом: “Четвртог дана моје нове рутине испијања ђумбира, осетила сам почетак прехладе. Познати осећај екстремног умора и чудне топлоте почео је узимати маха како је дан одмицао. До вечери је грло почело да ме боли. Следеће јутро пробудила ме главобоља пре него што је аларм уопште почео да звони.”

“Међутим, моја прехлада није била тако јака као што сам очекивала. Овај медицински коктел значи да мој имуни систем није увијек био сјајан. Чак и обична прехлада би ме обично уништила две недеље, али не и овај пут. Како је дан одмицао, симптоми ми се нису погоршавали, а зачепљеност носа је била ублажена мојом дневном дозом ђумбира, која ми је очистила синусе у року од неколико минута. Кад је дошао седми дан, добро сам се осјећала кад сам се пробудила. Ово је била сигурно најблажа прехлада коју сам икада имала”, навела је. 

“Напитак од ђумбира у бочицама може бити невјероватан савезник у јачању имуног система смањењем хроничних упала у тијелу”, рекао је стручњак Гашпаровић.

Дијана је на крају закључила да ће и даље конзумирати ђумбир упркос неким нуспојавама, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана