Ово је највећа грешка коју многи праве приликом сушења косе

GS
Foto: Twitter

Сушење косе једна је од оних рутинираних радњи које радимо готово цијели живот па на то и не обраћамо много пажње. Ипак, фризерски стручњаци кажу како многи, управо из тог разлога, праве једну велику грешку приликом сушења, а резултат тога је суха и оштећена коса коју фризери често виде код својих клијената.

Оштећена и ломљива

- Једна од мојих клијентица с прекрасном, чврстом косом дужине до рамена све вријеме има проблем с косом на предњем дијелу која је оштећена и ломљива. То ми није имало смисла јер јој цијела коса расте јако здраво, али предњи дијелови непрестано се ломе - појашњава један фризер за Гламур и додаје како је иста клијентица дошла у салон и тражила велику, округлу четку за стилизирање.

- Рекла је како јој четке трају 4-5 мјесеци прије него што је мора замијенити новом. То ми је било јако чудно, с обзиром на то да моје трају и по 20 година, а користим је професионално сваки дан. Замолио сам је да донесе своју стару четку како бих је видио. Видио сам да је велика четка постала четка средње величине јер су се круте најлонске длаке отопиле на пола дужине. Фен за косу био је преврућ и четка се почела топити. Ако се то догађа с четком, замислите што таква температура ради вашој коси  - појаснио је фризер.

Према мишљењу стручњака, једна грешка коју сви радимо: фен за косу је преврућ, користимо га преблизу коси и држимо га на коси предуго. То посебно уништава блајхану и бојану косу, а прислањање фена директно на косу значи прекомјерно исушивање и оштећење косе.

Има рјешење

Фризери савјетују да при сушењу одбаците наставак за сушење и држите већу удаљеност између косе и фена. Такође, додају да је боље пронаћи начине стилизирања косе који не укључују топлину, односно фен, пеглу или фигаро, те је сушити природно, на зраку, пише 24.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана