Ови трикови ће вам помоћи да се не угојите у изолацији

Агенције
Ови трикови ће вам помоћи да се не угојите у изолацији

Ако утjеху током пандемије коронавируса проналазите у слаткишима, грицкалицама и брзој храни, из изолације ћете вjероватно изаћи са неколико килограма више него што сте имали прије.

Али, постоји неколико начина који ће вам помоћи да се храните здравије и избјегнете гојење и тако дочекате љето спремне. За почетак, набавите укусне и здраве грицкалице и никако не подцијењујте моћ добро организованог фрижидера.

Уколико из фрижидера избаците стару, нездраву храну, ваша исхрана ће одмах постати боља. И док ово све можда и не звучи баш забавно, само три трика дијеле вас од пуно здравијег начина живота.

1. Припремајте храну унапред

Кад ухватите више времена, на примјер недјељом увече, искористите то за припрему намирница за наредну недјељу. Насјецкајте поврће попут патлиџана, батата, лука, паприка или шпаргле на веће комаде и ставите на тепсију. Залијте све маслиновим уљем и испеците, а кад је поврће готово, ставите у фрижидер. Тако ћете током цијеле недјеље имати здрав прилог уз ручак, без икаквог труда.

Када је ријеч о воћу, слободно га чувајте у фрижидеру, па чак и у замрзивачу. Смрзнуто воће задржава дуже своју нутритивну вриједност. Још једна опција је да, кад ухватите времена, нарежете свјеже воће на кришке и ставите га у фрижидер јер су тако веће шансе да ћете посегнути за њим када огладните.

2. Истакните здраве намирнице

Начин на који ријеђате намирнице у фрижидер је од велике је важности па је најбоље да напред ставите све здраве намирнице. Храну богату нутријентима поређајте на полице фрижидера које прво примјећујете јер је тако вјероватније да ћете за њом посегнути кад огладните.

3. Уљепшајте воду

Ако је фрижидер уредан и пун здравих намирница, веће су шансе и да ће ваша исхрана бити здравија. Исто правило важи и за воду - уколико изгледа лијепо, више ћете је пити. Исеците кришку лимуна, лубенице или краставца, додајте листић босиљка или нане и много више ћете уживати у чаши воде.(index.hr)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана