Ове врсте воћа највише подстичу губитак килограма

ГС
Ове врсте воћа највише подстичу губитак килограма

Свима су познате здравствене предности воћа, међутим, знате ли да поједине врсте воћа могу поспјешити процес мршављења.

 Неки од нутријената које људи најчешће премало конзумирају, попут калија и витамина Ц, могу се пронаћи у много различитог воћа. Воће такође садржи фолате и влакна, као и широк избор антиоксиданса те спојева који имају позитивна здравствена својства.

Наиме, Центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) чак тврди да прехрана богата воћем и поврћем може помоћи у смањењу ризика од многих водећих узрока болести и смрти, укључујући болести срца, дијабетес типа 2, неке врсте рака и претилост.

Сигурно ћете се питати како то воће поспјешује процес мршављења? Одговор је једноставан помоћу својих влакна. Влакна су храњива твар у воћу која помажу при губитку килограма. У поређењу с многим другим изворима ових храњивих твари, попут орашастих плодова, цјеловитих житарица и махунарки, воће захтијева мало или нимало припреме и може задовољити жељу за слатким без доданог шећера.

Воће бисмо требали јести много чешће, јер је препуно храњивих твари које промичу здравље. У наставку доносимо вам листу воћа које највише доприноси мршављењу: банана, грејп, ананас, авокадо, бобичасто воће, бресква, лимун, лубеница, киви, папаја.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана