Ове намирнице никад не треба конзумирати на празан стомак

GS
Foto: Twitter

Проблеми с пробавом могу бити резултат лошег избора прехране. Пет врста намирница никако не бисте требали јести ујутро јер могу изазвати здравствене потешкоће.

Ове намирнице су генерално боље када се узимају касније током дана јер лоше "падају" на празан желудац.

Сирово поврће

Салате су здрав дио ваше исхране, али их не бисте требали јести ујутру. Влакна у сировом поврћу могу бити тешка за пробаву ујутро. Конзумација сировог поврћа ујутру може изазвати надимање, гасове и бол у абдомену.

Банане

Када се конзумира на празан желудац, висок садржај магнезијума и калија у овом жутом воћу може довести до минералне неравнотеже у крви.

Цитрусно воће

Витамина Ц има у изобиљу у агрумима попут наранџе, што је здраво за вашу кожу и имуни систем. Ипак, познато је да кисело воће потиче производњу желучане киселине. Конзумација овог воћа ујутру може узроковати осип, жгаравицу и проблеме са желуцем, преноси Кликс.

Јогурт

Јогурт је храна погодна за цријева која, када се конзумира у право вријеме, помаже при пробави. Због високог киселог састава јогуртове бактерије млијечне киселине постају недјелотворне када се поједу ујутро. Јогурт је најбоље конзумирати касније током дана.

Кафа

Када се конзумира на празан желудац, кафа може повећати производњу киселина у желуцу, што може узроковати гастритис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана