Ове намирнице не смијете јести за доручак уколико имате висок притисак

Г.С.
Ове намирнице не смијете јести за доручак уколико имате висок притисак

Стручњаци из Хелт Меча издвојили су четири популарне опције за доручак које би појединци с високим крвним притиском морали да избјегавају.

Високо крвни притисак познат и као хипертензија може проузроковати озбиљне здравствене проблеме ако се редовно и правилно не држи под контролом.

Постоје одређене ствари које можете радити како бисте контролисали притисак а осим конзумације лекова које су вам прописали лекари и телесне вежбе морате пазити и на то коју храну једете.Како пише британски Експрес претјерана конзумација соли један је од главних познатих узрочника хипертензије.

Међутим со није једини прехрамбени фактор који доприноси високом крвном притиску. Стручњаци су издвојили четири популарне опције за доручак које би појединци с високим крвним притиском морали да избегавају.

Житарице које се на први поглед чине здравим можда нису најбољи избор за почетак дана.

Из Хелт Меча тврде: “Већина паковања житарица може бити обмањујућа. Тврде да су здраве јер садрже храњиве материје и целокупне житарице али то није цела истина“.

Објашњавају да су многе такве житарице “високо процесиране и садрже додани шећер“.

Истраживања су показала да шољица таквих житарица има једнаку концентрацију шећера као три кекса с комадићима чоколаде“.

Високи нивои шећера ометају производњу угљен оксида који помаже ширењу артерија што може допринети повећаном крвном притиску.

“Шећер доприноси дебљању што повећава ризик од високог крвног притиска" наводе стручњаци, преноси Ало.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана