Ове намирнице можете јести без страха од дебљања

Kliks
Foto: Ilustracija

Постоје намирнице у којима можете уживати без имало грижње савјести јер неће оставити траг на вашем струку све док се остатак времена храните уравнотежено крећете.

 

Лубеница

Већина воћа нема пуно калорија, а лубеницу можете конзумирати кад желите и колико желите. Она је богата водом те помаже нашој пробави, као и у сагоријевању калорија. Осим тога, побољшава квалитету коже.
Углавном, препоручује се једна до двије порције воћа дневно. Можете га јести свјежег, као и у облику смутија.

Салате

Поврће у облику салата одржава разину шећера у крви под контролом и појачати осјећај ситости. Купус, шпинат, брокула и карфиол познати су савезници у борби против вишка килограма. Богати су храњивим тварима и врло су здрави.

Сјеменке

Сјеменке бундеве и сунцокрета препуне су храњивих твари и чине чуда за ваше здравље. Могу се конзумирати уз доручак или вечеру, а изврстан су додатак салатама, зобеним пахуљицама или смутију.
Нису калоричне, а добар су извор здравих масти и микронутријената па се могу узимати сваки дан. Бонус је што ће вас држати ситима.

Кокице
 

Можда ће вас изненадити што се кокице налазе на овом попису, али да, и оне се могу конзумирати без страха од дебљања ако им не додајете маслац и пуно соли. Кокице немају пуно калорија, али имају висок удио влакана. Осим што сузбијају апетит, јачају осјећај ситости више од других популарних грицкалица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана