Овај напитак требате пити свако јутро: Има бројне здравствене предности, а убрзава и мршављење

ГС
Овај напитак требате пити свако јутро: Има бројне здравствене предности, а убрзава и мршављење

Сви знамо онај осјећај кад се ујутро морамо извући из кревета, а чини нам се да је прерано и једноставно немамо енергије суочити се с даном.

Међутим, према мишљењу нутриционистице, постоје ствари које можемо учинити како бисмо помогли свом тијелу да се носи с јутарњим умором и осигурали да нам се расположење подигне, сан побољша и повећа енергија.

 

Нутриционистица Аислинн Цамбридге каже да постоји пиће за које тврди да дјелује попут чаролије и помаже да се осјећамо добро, а потребна су нам само два састојка. Иако сви знамо колико је важно пити пуно воде, заправо можете учинити да се осјећате још боље ако додате мало лимуна у шољицу топле воде.

 

"Постоји једна ствар коју би апсолутно свако требао радити од тренутка када се ујутро пробуди, а то је пити воду. Она хидратизира ваше тијело и снижава крвни притиста. Ако желите имати енергије и осјећати се добро, попијте топлу воду с пола исцијеђеног лимуна. То је попут магије", објаснила је.

 

Осим воде с лимуном која омогућује да се осјећате спремнима за почетак дана, Аислинн такођер истиче да правилна брига прије спавања може помоћи да се ујутро осјећате боље.

 

Нутриционистица је рекла да између посљедњег великог оброка и одласка на спавање треба остати најмање три сата како би ваше тијело могло пробавити храну прије ноћног одмора.

"Ако поједете оброк и покушавате заспати сат или два касније, то ће проузрочити проблеме јер ваше тијело не може пробавити храну на вријеме нити се одморити и опоравити, то двоје међусобно се поништава. И ваш сан и ваша пробава бит ће погођени, а то ће имати озбиљан утјецај на ваше расположење. Препоручујем да не једете барем три до четири сата након великог оброка прије спавања", савјетовала је.

А њезин највећи савјет јест да се клоните умјетних заслађивача кад год имали жељу за шећером јер они могу имати лошији учинак на ваше тијело од природних шећера.

"Неки сматрају да је боље посегнути за опцијама без шећера када се покушавају здраво хранити, али то је најлошији избор. Такозвана дијетална пића садрже састојак који се зове аспартам, а који негативно утјече на наша цријева и далеко је штетнији од шећера", закључила је, преноси портал Klix.ba.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана