Овај напитак чисти јетру и избацује токсине

ГС
Овај напитак чисти јетру и избацује токсине

Љето је идеална прилика да се сезонско воће искористи и за детоксикацију. А комбинација ових укусних воћки омогућава да први јутарњи напитак буде здрав и укусан.

Детокс организма који ослобађа тијело од нагомиланих штетних материја препоручљиво је урадити с времена, а љето је прави тренутак за то јер су нам природни сокови надохват руке.

Овај детокс напитак прави се од само два састојка: лубенице и лимуна, а може да помогне у скидању килограма, избацивању токсина, али и да подстакне рад дигестивног тракта и метаболизма.

Лубеница садржи велике количине Л-цитрулина, амино-киселине која се у бубрезима претвара у амино-киселину л-аргинин - који чисти токсине и друге отрове из тијела. 

Такође, лубеница је добар извор калијума, који подржава рад бубрега и велика је помоћ у чишћењу организма, а уз то помаже и у скидању нежељених килограма, пише Крстарица, преноси Задовољна.рс.

Лимун стимулише пробавни систем и рјешава проблем затвора. Јетра такође јако воли лимун. Осим тога, лимун алкализује организам и помаже да се тјелесна пХ вриједност врати у равнотежу.

РЕЦЕПТ

Састојци:

2 веће кришке лубенице

1 лимун

Припрема:

Лубеницу насјецкајте на комадиће и убаците у соковник или блендер. Додајте и сок од лимуна и све исмиксајте и напитак је спреман.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана