Ова уља нису добра за сунчање, ево и зашто

Г.С.
Foto: Илустрација

Многи се и данас куну у маслиново и још нека уља, кажу да им помажу у бржем добијању бронзане боје, али њихово коришћење, баш и није добра идеја!

Иако су природни састојци и природни производи за кожу апсолутно увек препоручљиви, ипак то није случај кад одлучите да се препустите чарима сунца: они не садрже заштиту од зрачења, изгорјећете, што и те како може да вам се освети!

Зато је најбоље да се мажете провјереним производима који садрже висок степен заштите, а ево шта још може да вам се догоди ако не одустанете од „провјерених“ домаћих рецепата…

Маслиново уље

Уља која су намењена првенствено за кување никако нису добра за сунчање, а то се односи и на маслиново уље, које се најчешће користи да би се брже добио тамнији тен.

Кантарионово уље

Уље кантариона, које се добија из цвјетова истоимене биљке, можда и најгори избор за тамњење коже. Разлог за то је што један састојак који се у њему налази у споју са сунчевим зрацима може да изазове алергијске реакције на кожи, без обзира на то што је у питању природно уље.

Кокосово уље

Због својих квалитета много се користи, али с плаже га треба протјерати. Избјећи ћете честе алергијске реакције и нећете изгорјети ако га замијените кремом или мљеком с високим заштитним фактором. У супротном вас чекају муке.

Маргарин

Верујте да и у 21. вијеку, кад може да се купи милион квалитетних препарата за сунчање, постоје људи који вјерују да ће, ако се намажу маргарином, брже поцрњети. Заборавите на ту идеју јер ова намирница оставља флеке по тијелу. А пошто не садржи заштитни фактор, на јаком сунцу ћете сигурно изгорјети, преноси Ало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана