Осам застрашујућих статистика повезаних са коришћењем е-цигарета

Agencije
Осам застрашујућих статистика повезаних са коришћењем е-цигарета

ЦДЦ је известио како је број смрти од посљедица пушења е-цигарета стално расте. Те смрти су забиљежене на подручју од Калифорније до Конектиката.

Ен Шуча главна замјеница директора у ЦДЦ-у, рекла је да очекује да ће се број болести и смрти повећати и савјетовала је људима да избјегавају те производе, посебно оне који садрже ТХЦ или се продају на улици и иду другим илегалним путевима.

Најмлађи пацијент који је умро имао је 17 година

Тинејџер (17) из Бронкса у Њујорку постао је 23. особа чија се смрт повезује с коришћењем е-цигарета.

Он је у септембру два пута хоспитализован, а касније је преминуо. Био је то први смртни случај у Њујорку. Такође, четири петине болесника код којих су забележене болести повезане с коришћењем е-цигарета биле су млађе од 35 година, а 14 одсто млађе од 18 година. Али, погођени су и људи старије животне доби. Наиме, једна од преминулих особа имала је 75 година.

Око 22 одсто одраслих особа млађих од 30 година сматра да је коришћење е-цигарета "врло штетно"

То је бројка до које је истраживањем дошао Галуп, а занимљиво је како су старије особе забринуте више од млађих. Како стручњаци тврде, пушење е-цигарета може бити штетно као и пушење паклице класичних цигарета дневно.

Седам држава у САД-у забранило је е-цигарете с укусом

У октобру је Монтана постала посљедња држава САД-а која је забранила е-цигарете са мирисом. Гувернер Стив Булок рекао је да је то све већа епидемија која штети младим људима. Вашингтон, Орегон, Мичиген, Њујорк и Масачусетс такође су усвојили ове забране. Масачусетс закон је најстрожи - држава забрањује све такве производе, а не само оне који имају укус, наводи "Тхе Хеалтхy".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана