Ноге смрде за наше добро

Г.С.
Ноге смрде за наше добро

Доктор Каран Рај, љекар из Велике Британије запослен у тамошњем систему Националне здравствене заштите, тврди да “смрдљива стопала имају своју сврху и дугорочно би могла да помогну нашем тијелу”.

“Морате схватити да је ваше тијело прожето разним животним облицима, да ваша кожа садржи хиљаде ситних организама, а многи од њих хране се ониме што излази из вашег тијела”, објаснио је у видео-снимку који је објавио на Тиктоку.

“Постоји врста бактерије коју зовемо 'bacillus subtilis'. Она једе леуцин, уобичајену аминокиселину која се налази у зноју из стопала. Кад ова бактерија поједе леуцин, из себе избацује изофлавичну киселину заслужну за неугодан, сираст мирис стопала”, појаснио је.

И колико год сад то звучало гадно, доктор Рај тврди да је то добро за нас, јер “бактерије помажу нашем тијелу тако што смањују ризик од појаве гљивица на стопалима”.

“Наше тијело на себи задржава ове бактерије, јер оне производе хемикалије и антибиотике који спречавају појаву гљивица на стопалима”, рекао је, а преноси Мирор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана