Нисте задовољни дијетом, направите неке промјене

Г.С.
Нисте задовољни дијетом, направите неке промјене

Мали кораци су увијек дио великих резултата, па кад је и дијета у питању. Ако вас не задовољава напредак дијете, вријеме је да направите неке промјене које процес могу убрзати. Нутриционистица Мелиса Митри открива које су то мале ствари које морамо пратити како би изгубили пуно килограма.

Повећајте унос протеина - Пуно је студија показало да су протеини повезани с губитком килограма, а једно објављено у магазину The American Journal of Clinical Nutrtion истиче како је висок удио протеина у прехрани прави пут ка заустављању претилости, а они ће потакнути топљење масти. 

Смањите унос алкохола - Ваше омиљено вино или коктел којег волите сами припремати навечер и нису најбољи пријатељи ваше дијете. Ако то већ до сад нисте чули, испијањем алкохолних напитака само уносите у организам празне калорије. Покушајте алкохол уопће не конзумирати ако сте на дијети.

Тјелесна активност

Без доданог шећера - Ако желите изгубити пуно килограма, још је једна важна ствар, а то је избјегавање доданих шећера у оброцима и напицима. Сокови од воћа, газирани и енергетски напици, кафе, слаткиши, јогурти с воћем и пуно других намирница могу бити богате доданим шећером и требали бисте их избјегавати.

Прије оброка чаша воде - Према писању стручњака са универзитета „Johns Hopkins ", довољна количина воде може убрзати ваш метаболизам и ђеловати тако да ће сузбити глад. Ако сте тјелесно активни, пуно ћете бити продуктивнији. Све су то кључни фактори који могу помоћи пуно вашем настојању да изгубите вишак килограма.

Записујте шта једете

Ако добро пратите што радите и колико улажете у дијету, бит ће вам пуно лакше да спријечите неке поступке који би вам могли отежати посао.

Напримјер, ако једете навечер намирнице које нису добре за дијету или превише поједете за ручак, ако то записујете бит ће вам јасније гђе гријешите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана