НЕКТАР ОК ФЕСТ 2023: Рапсодија емоција друге фестивалске вечери

ГС
Foto: ГС

Други фестивалски дан Нектар ОК феста протекао је у одличној атмосфери, уз прегршт различитих садржаја за публику.

У ОК Боок зони посјетиоци су имали прилику да присуствују промоцији књиге "Солунска 28 - II"  др Нелета Карајлића.

На истоммјесту, од 21 час, приказан је филм "Протест у земљи каријеса".

На Summer stage  Нектар ОК Феста другог дана фестивала публику је расплесао и забавио Dj Nick Curly. 

Пионири српске алтернативне рок сцене, Обојени Програм, наступили су на Sky Cola OK Stage-u. Већ загријану публику разгалио је овај београдски састав, а након њих на бину су се попели Дел Арно Банд. Након жестоких гитарских рифовa, публика је упловила
у лагане реге ритмове пјевушећи мелодије које су обиљежиле реге сцену Балкана.

Музички дневни програм зачињен је наступом Елементала, бенда који ове године слави 25 година рада и чија је музичка база смјештена у хип хоп, али који је кроз године свирања изградио препознатљив и јединствен звук. ОК камперима су приуштили
незабораван провод, те још једном показали зашто је фокус овог бенда на концертним наступима и блиском односу с публиком.

„Све док нисмо почели са концертом уопште нисам схватала шта је ово, шта је та бина у кампу, јер смо овдје већ наступали али на великој бини. Ово је потпуно лудило, тако да хвала организаторима на позиву.“ изјавила је Реми из Елементала.

Пред залазак сунца, који је у НП Сутјеска посебан доживљај, публика се преселила на Visa Main Stage гдје је вече започео Артан Лили. Њихов наступ обиљежио је гроове на који је немогуће остати равнодушан, а стихови "Ионако све што вреди лова не може да среди" проламали су се кроз масу.

Након њих, главну фестивалску бину освојила је Констракта. Невјероватаним шармом, беспријекорном прецизношћу и фестивалским аранжманима освојила је срца ОК фестоваца.

„Чини ми се да је овај фестивал нарастао. Ми смо као Земља Грува били 2018., били смона мањој бини. Данас је тешко да фестивал опстане, а овај је опстао. Имам утисак даима још више људи него ономад, а нама је било стварно сјајно!” рекла је Констракта након наступа.

Загријана маса спремно је дочекала култни бенд Бомбај Штампа, који је први пут наступио на ОК ФЕСТ-у.

Пјевајући легендарне хитове попут "Мали моторин", "Боље летим сам" направили су савршену увертиру за Гибоннија који је наступио око поноћи. 

Гибони је медијима након наступа рекао да се радо сјећа свог прошлог наступа на овом мјесту, да воли шуму и воду, те да је зато ово мјесто којем се радо враћа. На питање како успије помирити различите генерације у својој публици на оваквим
догађајима, одговорио је како то фестивали сами раде, те да музика окупља људе више него што их мијења.

Публика се након наступа преселила у камп гдје су наступили Младен Томић и Леа Добричић. Бирајући плесне ритмове по мјери кампера, затворили су друго фестивалско вече.

https://www.youtube.com/watch?v=QETmIdvsJNo

Уз Нектар ОК Фест и ове године су пријатељ фестивала компанија М:tel, банка партнер фестивала UniKreditBank Бања Лука, те VISA – службена фестивалска картица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана