Народни напитак који регенерише цијело тијело

Nezavisne
Народни напитак који регенерише цијело тијело

Сурутка је течност која се добија из крављег млијека приликом израде сира. Јако је богата минералима, витаминима, аминокиселинама, протеинима и другим једињењима која су здрава за наш организам.

Пошто је ријеч о течности, знамо да она брзо стиже до свих органа путем којих се надокнађују многи недостаци у нашем организму. Због ниске пХ вриједности, пренос до органа је веома брз и ефикасан.

У једној литри сурутке можемо наћи тек 360 килокалорија, што је упола мање од калорија које можемо пронаћи у једној литри свјежег млијека. Поред споменутог, сурутка у себи садржи и бјеланчевине.

Минерали које проналазимо у сурутки одржавају тонус ћелија, те спречавају висок крвни притисак, мождани удар и инфаркт. Протеини, са друге стране, спречавају остеопорозу, регулишу холестерол, заустављају дјеловање зубног каменца, повећавају мишићну масу, јачају имунитет, смањују стрес и оно најважније, регенеришу јетру.

Треба знати да интензивна исхрана сурутком, у свим њеним оригиналним или дериватним облицима, доводи до брже регенерације болесних места у организму.

Један од начина припреме сурутке:

1л млијека ставити да прокључа. У још вруће млијеко додати сок од лимуна. На 1л млијека иде сок од 1 лимуна. Оставити да се охлади. Охлађено насути у флаше. Држати у фрижидеру.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана