Направите сами балзам против главобоље

Nezavisne
Foto: Pixabay

Ако вас муче главобоље – пробајте их отклонити једноставним балзамом који ћете направити сами, у кућној радиности.

Свако од нас је барем једном посегнуо за "народним лијеком" за неку здравствену тегобу која нас мучи - не бисмо ли се макар мало осјећали боље.

Важно је нагласити - некада народна медицина неће бити дјелотворна, а када год наше стање  (главобоља, прехлада… ) прелази у нешто озбиљније обавезно треба потражити помоћ љекара. Такође, ако сте већ под терапијом због других здравствених проблема, немојте на своју руку експериментисати с разним биљним препаратима и суплементима, без консултације с љекаром или апотекаром.

Балзам против главобоље – састојци и припрема:

Састојци:

¼ шоље кокосовог уља

1 кашичица схеа маслаца, какао маслаца или њихове смјесе

12 капи есенцијалног уља менте

12 капи есенцијалног уља лаванде

мала тегла са широким отвором

Начин припреме:

Ставите кокосово уље и схеа или какао маслац у стаклену посуду и ставите изнад посуде с вруцом водом. Загријте док се потпуно не отопи. Додајте есенцијална уља и улијте у мале посуде. Оставите да се охлади и потом покријте.

У случају главобоље, једноставно балзам прстима нанесите на сљепоочнице или чело ради олакшања.

Етерично уље лаванде користи се вијековима као средство за побољшање расположења, седатив, спазмолитик, антихипертензив, антимикробно, аналгетско средство, за зацјељивања рана, пише ординација.вечерњи.хр. Иначе, за уље лаванде сматра се да је ефикасно код смањења боли узроковане мигреном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана