Напитак пун цинка побољшава меморију, јача имунитет и најбоље је попити га ујутру на празан стомак

ГС
Foto: Илустрација

Истраживања показују да какао није само укусно пиће са којим ћете се засладити или загрејати, већ дивна намјерница за подизање расположења, јачање имунитета и подстицај виталности.

Одувек се сматрало да је какао напитак који конзумирају углавном дјеца, али мало се зна да је какао елискир младости и здравља за све генерације.

Млијеко са какаом позитивно утиче на концентрацију, побољшава меморију и циркулацију крви, одржава нормалан ниво холестерола.

Какао садржи цинк, минерал који је веома важан за производњу протеина и одржавање здравља. Зрнца какаа садрже здраве масти, угљене хидрате, антиоксиданте и влакна. Присуство елемента епикатехина у какау помаже тијелу да се бори против упалних процеса, смањује ризик од дијабетеса и срчаног и можданог удара.

Многи избјегавају да конзумирају какао јер сматрају да гоји, али ако га конзумирате умерено, какао вас може брзо заситити, регулисати апетит и тако смањити ризик од вишка килограма.

Рецепт:

У 300 мл млијека топлог (крављег или козјег) сипајте 1 равну кашику какао праха, додајте 1/2 кашичице цимета и 1/2 кашичице млевеног каранфилића.


Добијену смјесу ставите на средњу ватру и оставите да прокључа. Добијени напитак можете засладити са кашичицом меда.

Препоручује се да га пијете ујутру, на празан стомак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана