Намирнице које директно лијепе сало на стомак

Nezavisne
Foto: pixabay

Ако сте на дијети, али сало никако да се истопи, можда је проблем у конзумирању ове три намирнице.

Процес мршављња нимало није једноставан, посебно уколико имате нагомилано сало у појединим дијеловима тијела и најпроблематичнијем подручју стомака. Можда нисте знали, али постоје намирнице због којих ће се сало посебно таложити на тијелу.

1. Чипс

Чипс посебно може довести до повећања масноћа у тијелу, поготово ако га пречесто једете. Чак шта више, чипс је храна због које се можете највише удебљати у периоду од 4 године, тврде амерички стручњаци. Чипс је био упоређен са кромпиром, слатким зашећереним пићима и прерађеним и непрерађеним месним производима. Чипс је препун масти и соли. Због та три састојка тешко га је престати јести и то често доводи до преједања, чији резултат је дебљање.

2. Крофне

Иако су сласне, превише крофни може узроковати таложење сала. Оне су препуне прерађених угљених хидрата који узрокују нагли раст шећера у крви и само кратко утољују глад. Истовремено, гуштерача отпушта једнаку количину инсулина како би "почистила" вишак глукозе у крви и погурала је у ћелије. Једном када је у ћелијама, осјетићете наглу навале енергије која ће трајати око 20 минута. Како ће ниво глукозе у ћелијама рапидно падати, тако ће вама падати и енергија.

3. Маргарин

Ако мислите да је маргарин боља опција од маслаца, варате се. Посебно је проблематично када на маргарину стоји да је дијетални или да има 0 одсто масноћа, људи тада имају навику да претјерају јер мисле да једу нешто здраво. Тада умјесто да мршаве, дебљају се, а често им није јасно зашто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана