Намирница која подстиче срећу и лијек је за здравље цријева

GS
Foto: X.com

Богата нутритивним вриједностима бундева ће вам омогућити не само добар рад цријева него и добро расположење.

Бундева садржи аминокиселину која подстиче излучивање серотонина у организам. А за оне који не знају серотонин је хормон који ствара ведро, весело и добро расположење те подстиче срећу.

Бундеву можете да једете печену, кухану или као додатак неком јелу.

Најједноставнији начин да свакодневно једете бундеву је тај да је испечете у рерни. Купите на пијаци већи комад бундеве, исијеците је на комаде, толико велике да вам један комад буде једна порција. Испечени комади могу да стоје неколико дана а да не губе своја својства.

Тако печену бундеву можете да поједете ујутро, прије или умјесто доручка. Веома је хранљива па ће вам помоћи да имате осјећај ситости ,а с друге стране, гарантовано ће утицати на ваше добро расположење.

Сада знате, кад пожелите да попијете таблету која ће вам поправити расположење, немојте то да урадите него поједите парче бундеве.

Људи који су често падали у депресије и код којих је била потврђена анксиозност тврде да им је бундева умногоме помогла да ријеше своје психичке проблеме.

Сјеме бундеве је такође благотворно јер садржи вриједне хранљиве састојке. Будите пажљиви кад љуштите сјеме бундеве да не уклоните сиво-зеленкасту опну јер је она богата љековитим састојцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана