Најчешћи кривци због којих вам се коса брзо масти

ГС
Foto: Image by StockSnap from Pixabay

Масно тјеме врло је чест проблем због којег жене посежу за свим могућим препаратима за његу.

Ипак, срж проблема је управо у томе. И у неким другим стварима које већина жена ради.

Потражили смо најчешће грешке у beauty рутини па вам у наставку вам доносимо четири разлога због којих вам се коса брзо масти.

Пречесто перете косу

Можда звучи апсурдно, али што више перете косу, она може постајати све маснија. Биолози за косу тврде да милијарде добрих бактерија које промовирају здраву pH вриједност наше коже, живе у нашем власишту. Кад пречесто перемо косу или користимо погрешне производе, реметимо деликатни баланс и тада жлијезде себума производе више уља. Покушајте полако смањити број прања косе током седмице и користите шампоне који неће исушити ваше тјеме. Стручњаци савјетују да обратите пажњу на околину у којој живите и на проблеме које ваша коса има.

Пречесто вежете косу

Везање косе у реп дјелује као идеално рјешење за прикривање прљаве косе, али то је потпуно погрешан приступ. Ваша коса можда изгледати уредно док је скупљена, али то чини да се себум акумулира испод ваше косе и у коријену. Зализане фризуре захтијевају кориштење производа за стилизовање због којих коса брже постане масна. Оно што требате учинити је избјегавати производе за стилизовање, као и фризуре које захтијевају пуно чешљања и додиривање власи.

Превише се чешљате или додирујете своју косу

Када додирујете своју косу, пребацујете уља и бактерије са својих руку у своју косу, што је додатно масти. Пречесто чешљање такође више штети него што помаже. Константним чешљањем разносите себум кроз косу, што доводи до тога да коса губи волумен и не изгледа потпуно чисто.

Превише сте под стресом

Стрес утиче на тијело да производи већу количину кортизола. Овај хормон изазива кожу производити више себума па кожа наравно изгледа доста масније. Због стреса може доћи до појаве перути и масног тјемена. Да бисте ријешили овај проблем, морате промијенити животни стил и покушати контролисати разину стреса. Користите посебне производе за косу који ће вам помоћи изборити се с перути, преноси Wall.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана