Моћна три састојка која знају како помоћи уморним цријевима

ГС
Foto: Илустрација

Не каже се без разлога да трострука моћ стиже у помоћ. Бутерна киселина, фруктоолигосахариди и бифидобактерије, уједињене у додатку исхрани под називом Colosal, благотворно делују на уморна и исцрпљена цријева.

На тијело и цријева свакодневно утичу различити фактори. Уз стрес, лошу исхрану, премало физичке активности и употребу антибиотика и других лијекова, често долази до развоја болести и поремећаја као што су синдром иритабилног цријева, Кронова болест или упале црева. Таквом организму је потребна помоћ, а познато је да на оваква стања дебелог цријева благотворно делују бутерна киселина, фруктоолигосахариди и бифидобактерије, комбиноване у додатку исхрани под називом Colosal.

Бутирати, наиме, стимулишу имунолошку равнотежу, смањују ПХ вредност, повећавају киселост цријевног садржаја и уравнотежују састав цревне микробиоте.

С друге стране, сојеви Бифидобацтериум бифидум и Бифидобацтериум лацтис спадају у ред „добрих“ бактерија које живе у цријеву. Оне помажу код дијареје, констипације и других интестиналних поремећаја, због чега је врло важно уносити их у организам код лијечења синдрома иритабилног цријева. Најважније од свега је то да бифидобактерије најбоље дјелују у спрези са бутерном киселином, што је једна од карактеристика Колосала.

Како би бутирати и бифидобактерије постигли свој најбољи ефекат у дебелом цријеву, помажу им фруктоолигосахариди (ФОС). Они, наиме, стимулишу производњу бутерне киселине и изазивају селективну стимулацију пролиферације бифидобактерија.

С обзиром да сваки састојак Колосала има изразито велику корист сам за себе, њихова трострука комбинација прави је избор. Спојени у гастрорезистентне таблете, бутерна киселина, бифидобактерије и фруктоолигосахариди доспјевају све до дебелог цријева гдје постају део цријевне микрофлоре и постижу своје циљано дејство, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана