Мишел Фајфер и у седмој деценији беспријекорно изгледа због ових навика у исхрани

GS
Foto: Arhiva

Славна глумица Мишел Фајфер, захваљујући једноставним савјетима, успијева одржати свој беспријекорни изглед и у седмој деценији.

Наиме, 65-годишња глумица недавно је подијелила како све ове године одржава своју витку линију. Истиче да је, осим правилне исхране, потребно вјежбати и имати квалитетан сан, а посебно је навела пет навика у исхрани које свакодневно примјењује.

Конзумира кајенску паприку

Путем свог Инстаграм профила навела је да користи кајенску паприку као додатак јелима. Овај зачин даје љути окус храни и може помоћи код мршављења. Било која зачињена храна као што је кајенски папар, јалапено папричица и друге чили папричице садрже капсаицин, који помаже мало убрзати метаболизам и дати осјећај ситости.

Једе рибу

Одлучује се за храну из одрживог узгоја, а уз јаја најчешће као извор протеина конзумира рибу. Најчешће бира дивљи лосос, пастрву, скушу и сардине које су уједно и одличан извор омега 3 масних киселина.

Не прескаче доручак

Она истиче да је доручак најважнији оброк у дану и због тога је важно да га не прескачемо. Љекари наводе да је потребно доручковати како бисмо надокнадили храњиве твари и енергију за остатак дана. На тај начин ћемо током дана доносити здравије одлуке у исхрани.

Контролира унос алкохола

Глумица наводи да воли уживати у чаши вина, а ли да то ради повремено. Познато је да алкохолна пића садрже пуно калорија, тако да, ако водите рачуна о уносу калорија, радије избјегавајте претјерани унос алкохола.

Има балансиране оброке

Оно што је важно код одржавање витке линије у њеном случају је и здрав однос према храни. Иако настоји да се храни здраво, повремено себи допусти да поједе и слаткиш јер рестрикција може довести само до већег дебљања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана