Маска за лице од кромпира: Брише флеке и подочњаке као од шале

Г.С.
Маска за лице од кромпира: Брише флеке и подочњаке као од шале

Осим што га користимо у исхрани, кромпир је веома дјелотворан природни козметички препарат, који може да помогне код бројних проблема са кожом. Веома је јефтин, па је нега њиме свима доступна.

Кромпир садржи висок процент витамина Ц који помаже у избијељивању пијега и флека од сунца или акни, а такође учествује у стварању колагена који кожи даје чврстоћу и еластичност. Богат је и протеинима који активирају процес регенерације ћелија коже и поспешују зарастање рана.

Поред тога кромпир садржи и витамине Б1 и Б2, скроб, калијум и калцијум који хране и његују кожу. Исецкан сирови кромпир ублажиће и најупорније тамне колутове око очију или надувене капке након непроспаване ноћи. Маска за лице од кромпира такође помаже и у случају пега и флека, те ефикасно избељује кожу и успорава процес старења.

Ова маска од кромпира се веома лако припрема, а потребна су вам кромпир и шаргарепа, као и мало куркуме и бадемовог уља.

Шаргарепа је извор бета-каротена који одлично подмладује кожу, спријечава настанак бора и подстиче избијељивање.

За припрему маске за лице од кромпира потребно је : скувати мањи ољуштени кромпир и једну мању шаргарепу, а потом их изгњечити и додати ¼ кашичице куркуме и пола кашикице бадемовог уља. Мијешати све док се не добије фина паста. Нанесите вашу маску од кромпира на претходно очишћено лице и оставите да дјелује 15 минута, а након тога је исперите хладном водом. Понављајте најмање једном недјељно.

Ову маску можете користити не само за лице, већ и за остале дијелове тијела гдје су локализоване флеке, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана