Мафини са празилуком: Идеална ужина на послу

GS
Foto: recepti.com

Мафини са празилуком су просто савршени. Ако су вам досадила пецива из пекаре и разне грицкалице, направите ове укусне мафине и понесите их на посао.

Волимо мафине – и слатке и слане. Лако се праве, укусни су и иделани за доручак, вечеру или ужину. А данас су на менију мафини са празилуком.

Мафини са празилуком: Здрава ужина

Ако желите да спријечите гојење и учините нешто добро за своје здравље, једите храну коју сте сами припремили, као што су то мафини са празилуком. Знаћете тачно шта једете. Пецива из пекаре, грицкалице и слаткиши које једемо скоро сваки дан док само на послу јесу укусни али не баш и здрави.

Правдамо се да немамо времена за спремање хране код куће коју бисмо понијели на посао, а пре ће бити да нам фали воље. Све до момента док не почнемо да се ширимо у струку (нарочито због тога што пресједимо испред компјутера минимум 7 сати). А то је нарочито изражено зими, кад смо иначе успоренији и фали нам енергије.

Да бисте спријечили гомилање килограма, почните да спремате храну код куће. А мафини су идеални. лако се припремају и од свачега можете да их направите. С обзиром на то да је сезона празилука, предлажемо вам да га максимално искористите јер је изузетно здрав, преноси Љепотаиздравље.

Рецепт за мафине са празилуком

Састојци:

175 г обичног брашна

1 празилук, ситно исечен

75 г пуномасног тврдог сира, ситно наренданог

1 кашичица прашка за пециво

¼ кашичице соде бикарбоне

½ кашичице алеве паприке

50 мл млека

1 јаје, умућено виљушком

100 мл биљног уља

со по укусу

Припрема:

Загријте рерну на 180 степени.

Помјешајте брашно, соду бикарбону, прашак за пециво, алеву паприку и со.

Додајте умућено јаје, млеко и уље и добро промјешајте. Затим додајте исечен празилук и сир. Лагано промјешајте варјачом.

Сипајте смесу у калупе за мафине у које сте ставили папирне корпице за мафине.

Пеците мафине око 35 минута.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана