Кућне 'цаке' које рјешавају проблем масне косе, перути, модрица

гс
Foto: гс

Проблеми са масном изломљеном косом која опада и пуна је перути муче велики број људи.

Од давнина се со користи у козметичкој индустрији, а професионалци откривају кућне “цаке” које ће помоћи да имате здравију косу и кожу, па чак и да се ријешите модрица.

 

Тајна коју знају само професионалци јесте да је обична кухињска со најбољи савезник за љепоту и његу косе и коже. Ова намирница је већ добро позната по својим здравственим бенефитима. Многи је користе као купку за стопала, али постоје и многи други начини за њену употребу који дају феноменалне резултате.

 

ега косе

 

Да ли сте знали да додавање соли у неке козметичке производе заправопобољшава њихово деловање? На примјер, ако сипате мало соли у шампон, а имате масну косу, то ће бити идеално рјешење за вас!

 

Одличан ефекат се добија и ако производ за његу косе загријете и додате мало соли. Затим нанесите на косу и оставите да одстоји 20 минута. Ово је идеалан начин да постигнете волумен.

За мекша стопала

Ако сте цио дан на ногама, велика је вероватноћа да ће вам се кожа на стопалима осушити и испуцати, поготово ако носите отворену обућу. Со помијешана са маслиновим уљем може да вам помогне да се ријешите проблема суве коже на стопалима. Утрљајте смјесу на стопала једном или два пута недјељно и примјетићете како вам је кожа постала мекша, а спријечићете и да испуца. Да би мирис био пријатнији, користите есенцијално уље по вашем избору.

Ублажите модрице

Генијалан трик да ублажите видљивост модрица – помјешајте двије кашике соли са водом и смјесу добро утрљајте на мјесто где је подлив. Трагови ће нестати врло брзо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана